Tulevat tapahtumat

Tulevista tapahtumista tiedotamme maililistallamme sekä facebook-ryhmässä.

Tapahtunutta

Vaalikokous ja leffailta 28.10.2015

Pirkanmaan RIL-Nuorten vaalikokous pidettiin Hämpin kattosaunalla. Kokouksessa valittiin uusi johtoryhmä ja puheenjohtaja vuodelle 2016. Kokouksen jälkeen mentiin yhdessä katsomaan kotimaista elokuvaa Napapiirin sankarit 2.

RIL-nuorten sitsit Oulussa 17.10.2015

Oulussa pidettiin kaikkien Suomen RIL-nuorten yhteiset sitsit lokakuun puolivälissä. Samalla syntyi perinne pitää RIL-nuorten sitsit joka syksy, niin kuin syksyllä 2014 pidetyillä RIL-nuorten RIL 80v –sitseillä oltiin toivottu. Pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan RIL-nuorilla oli hauska yhteinen bussimatka Ouluun. Ruokana sitseillä oli nyhtöpossua.

Luokkakokoushenkinen ilta Teekkarisaunalla 8.10.2015

Lokakuun alussa Pirkanmaan RIL-nuoret järjestivät parin vuoden tauon jälkeen ’luokkakokoushenkisen illan’ Teekkarisaunalla TTY:ltä valmistuneille ja muille jäsenilleen. Ohjelmassa oli kokkikoulu, jossa valmistettiin Thaikanaa ja jälkiruoaksi uppopaistettua banaania jäätelön ja kermavaahdon kera.

Perheretki Helvetinärven kansallispuistoon 29.8.2015


Elokuun viimeisenä viikonloppuna 9 osallistujaa (6 aikuista, 2 lasta ja koira) tekivät retken Helvetinjärven kansallispuistoon Ruovedelle. Lauantaipäivänä käveltiin Kankimäestä noin 2 kilometriä luontopolkua Helvetinkolulle, missä paistettiin makkarat ja juotiin kahvit. Sen jälkeen palattiin eri polkua noin 2 km takaisin lähtöpaikkaan.

Tässä kohtaa osa retkeläisistä lähti tyytyväisinä kotiin, ja osa lähti vähän painavammin kantamuksin kiertämään pidemmän reitin kansallispuistossa, käyden Haukkajärvellä ja yöpyen Iso Ruokejärven rannalla. Sunnuntaiaamuna herättiin valtavan kauniiseen aamu-usvaan, ja vaellettiin takaisin Kankimäkeen.

Kesälajikokeiluna köysirata ja jousiammunta 30.7.2015

Tämän vuoden kesälajina Pirkanmaan RIL-nuoret pääsivät kokeilemaan jännittävää köysirataa Vihreä Polku –elämyspalveluyrityksen alueella Höytämöjärven Merunlahdella lähellä Hervantaa ja Vuoresta. Radalle mahtui kerrallaan vain 5 huimapäätä, joten sivuohjelmana tarjolla oli myös makkaranpaistoa ja jousiammuntaa.
Sää oli kuurosateinen, ja muutamat osallistujat joutuivat ottamaan pahimman sadekuuron vastaan yläilmoissa köysiradalla värjötellen.

Kodan lämpö kuitenkin kuivasi kaikki seikkailijat, ainakin melkein. Ikään kuin loppuhuipennuksena päästiin myös todistamaan köysiradan loppupuolella vaikeaa ’temppua’ yrittäneen Pirkanmaan RIL-nuorten tämänvuotisen puheenjohtajan monimutkaista taljaamista turvavaljaidensa varasta takaisin köysiradalle. 

Viideksi terassille 9.7.2015

Viideksi terassille –tapahtuma pidettiin ravintola Hullussa Porossa. Päivä oli ollut melko poutainen, mutta juuri ennen viittä pääsivät osallistujat katselemaan ukkosrintaman vyörymistä terassin ylle, ja terassijuomat nautittiin jo perinteeksi muodostuvaan tapaan sisätiloissa.

Pirkanmaan RIL-nuorten wapputapahtuma 1.5.2015

Wappupäivänä RIL-Nuoret kokoontuivat Tampereella koskipuistoon piknikille, tapaamaan toisiaan ja seuraamaan teekkarikastetta. Tarjolla oli itse tehtyä simaa, itse
voideltuja voileipiä, Alkosta ostettua kuohuviiniä ja leipomosta tilattuja munkkeja. Piknikille suunnitellusta teekkarilaulu-tuokiosta jouduttiin luopumaan, sillä piknikpaikka oli aamupäivällä valittu liian läheltä teekkarikasteen äänentoistolaitteita, ja kasteen alettua iltapäivällä huomattiin oman laulun kuuleminen liian haastavaksi vallitsevassa wapputunnelmassa. Tästäkin huolimatta piknik oli onnistunut, ja piknikvilteillä poikkesi lyhyesti tai oleili pidempään wappupäivän aikana yhteensä 52 RIL-Nuorta.

RIL-nuorten sijoitusilta 20.1.2015

Pirkanmaan RIL-nuoret järjestivät tammikuun lopussa sijoitusillan jäsenilleen Tampereen keskustassa. Tilaisuudessa olivat puhumassa sijoittamisen perusteista Pasi Havia Helsinki Capital Partnersilta, asuntosijoittamisesta Ville Haapasalo K&H Kiinteistöiltä, sekä metsäsijoittamisesta Jyrki Ketola Taaleritehtaalta. Don Tacon yrittäjät laittoivat paikanpäällä osallistujille herkullista meksikolaista ruokaa.

Vaalikokous 11.12.2014

Pirkanmaan RIL-Nuorten vaalikokous pidettiin Pirkanmaan Glögien yhteydessä. Kokouksessa valittiin uusi johtoryhmä ja puheenjohtaja vuodelle 2015.

Saunailta ja keilailu 3.12.2014

Harmaiden talvi-iltojen piristykseksi Pirkanmaan RIL-Nuoret kävivät testaamassa keskustan keilaratoja. Keilailun jälkeen maistuikin SUB-tarjottimet, kuohuva ja saunan lämpö. Lisäksi ideoitiin mielenkiintoisia tapahtumia tulevalle vuodelle 11 osallistujan kesken.

RIL 80v juhlasitsit 22.11.2014

RIL-Nuorten 80-v. juhlasitsejä vietettiin 22.11. Otaniemen Smökissä. Paikalla oli 89 sitsaajaa, joista kahdeksan oli Pirkanmaan RIL-Nuorten jäseniä. Juomaa, laulua ja verkostoitumista oli runsaasti ja tunnelma oli erinomainen. Suuren osallistujamäärän ja myöhään jatkuneiden juhlien perusteella säännöllisesti järjestettäville RIL-Nuorten sitseille olisi kysyntää.

Ensiasunnon osto -ilta 18.11.2014

Ensiasunnon ostoilta järjestettiin Tampereen teknillinen seuran nuorisojaoston ja Pirkanmaan RIL-Nuorten yhteistyössä Tampereen teknillisellä yliopistolla. RIL-Nuoret olivat apuna järjestelyissä toista kertaa. Paikalla oli noin 100 innokasta kuulemassa ensiasunnon haasteista niin rakennusalan ammattilaisen, kiinteistönvälittäjän kuin pankkineuvojan näkökulmasta. Lisäksi kuultiin omakohtaiset kokemukset kahdesta erilaisesta ensiasunnon ostamisprosessista.

Leffailta 23.9.2014

Syyskuisena tiistaina 27 osallistujaa saapui Plevnaan katsomaan syksyn (perinteisesti) kotimaista jättimenestystä Mielensäpahoittajaa. Tuomas Kyrön kirjan riemukas filmatisointi ja RIL-Nuorten tarjoamat hyvikset ja juomiset jättivät kaikille hyvän mielen.

Kesälajikokeiluna kuplajalkapallo 5.8.2014

Vuoden kesälajikokeiluksi valittiin kuplajalkapallo, sillä idea ja videot näyttivät hauskoilta. Hauskaa peli olikin, reilut 20 osallistujaa jaksoi elokuisessa helteessä pelailla
kymmenen minuutin pätkiä koko varatun kolmen tunnin ajan! Tarjolla ollut vesi kelpasi. Hikiset ja päästään pyörällä olevat pelaajat palkittiin kuohuvalla.

Viideksi terassille 8.5.2014

Viideksi terassille -tapahtumassa katseltiin Jack the Roosterin terassia sateisen sään vuoksi ikkunan läpi ravintolan sisätiloista. Osallistujamäärä jäi, varmaankin säästä
johtuen, neljään osallistujaan. Tapahtuma järjestettiin PIRIL:in kevätkokouksen ja Näsinlinnan korjaustyömaaekskursion jatkoksi samana iltana, ja puolet osallistujista saapui suoraan kokouksesta.

PiRIL-haalareiden ulkoilutuspäivä 26.4.2014

PiRIL-nuoret järjestivät haalareiden ulkoilutuspäivän 26.4. TTY:n etunurtsilla Wappuradio LIVE:n aikaan. Tällöin paikalle sattuneilla haalaripukeisilla TARAKIn, YMPin, KIKin ja Ikn opiskelijoilla ja jo valmistuneilla teekkareilla oli mahdollisuus saada itselleen kuohuvaa ilmestymällä paikalle pukeutuneena haalareihinsa. Tapahtuman tavoitteena oli saada jo työelämässä viihtyneitä sekä opiskelijoita yhteen yhteisen tunnuksen, haalarien, sekä kuohuviinin innoittamana.
Paikanpäälle tiensä löysi 47 kävijää, jotka hymyssä suin nauttivat kuohuviinistä sekä Wappuradio LIVEn loistavista esiintyjistä. Kuohuviinijakelun yhteydessä pidettiin myös tietovisaa, jossa oli mahdollista voittaa itselleen huipputyylikkäät RIL aurinkolasit.

PiRIL-Nuorten skumppatarjoilu maistui haalarikansalle.

PiRIL luisteli Ratinassa 1.3.2014

PiRIL Nuoret ja PiRIL kävivät testaamassa Ratinan luistelukentän. Kelit eivät ole tänä vuonna suosineet talvilajeja, mutta jäähdytetyllä kentällä ei tullut ongelmia. Mukana 15 luistelijaa vauvasta vaariin. Luistelun lomassa järjestettiin myös leikkimielinen pujottelukisa mahtavin palkinnoin.

Suunnistuskokeilu 22.4.2013

PiRIL-Nuoret saivat opastusta suunnituksen saloihin suoraan Suomen huipulta, kun Ulrika Uotila Kooveesta järjesti Hervannassa kokeilukierroksen. Noin kymmenen rastin kierrokselle Suolijärven ympärillä osallistui pieni joukko RILiläisiä. Opastus antoi hyvät eväät lähteä kokeilemaan suunnistusta myöhemmin iltarasteille ja jopa Jukolan viestiin saakka!

PiRIL:n kanssa Himoksella 6.4.2013

PiRIL-Nuoret osallistuivat PiRIL:n järjestämälle laskettelureissulle Himokselle.Lauantaina 6.4. matkaan lähti pieni, mutta iloinen laskettelijajoukko. Rinteeseen päästiin pian rinteiden aukeamisen jälkeen eivätkä olosuhteet olisi voineet olla paremmat. Kaikki rinteet olivat auki ja huippukunnossa sekä kevätaurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Iltapäivällä kokoonnuttiin huipun tuntumassa olevalle kodalle, jossa paistettiin monenmoista makkaraa. Bonuksena PiRIL-nuoret tarjosivat laskettelijolle myös mehut ja salaatit. Kuvassa osa seurueesta.

Loppupäivä kului hujauksessa lasketellen porukassa ja taidettiinpa sitä terassikausikin avata. Aikanaan kotiinlähtö koitti. Tunnelma oli bussissa lämminhenkinen ja keskustelu kävi vilkkaana asiasta kuin asiasta, mm. Rantaväylän tunneli herätti melkoisesti ajatuksia. Matkalle osallistuneet olivat erittäin tyyväisiä ja toivoivat uuden perinteen jatkuvan myös ensi vuonna. Toivottavasti silloin saadaan useampikin jäsen innostumaan.

Teksti: Mikko Harmanen

PiRIL-nuorten kädenojennus

Tiistaina 12.3. kuusi PiRIL-nuorta kokoontui Tampereen Veripalvelun toimipisteeseen ojentaakseen kätensä hyvän asian puolesta. Ajanvarauksen ansiosta sairaanhoitajan haastatteluun päästiin sujuvasti heti ilmoittautumisen ja esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen. Haastattelun jälkeen jokainen vuorollaan pääsi makoilemaan luovutuspedille. Yksi luovutus kestää 5-10 minuuttia, minkä jälkeen oman olotilan mukaan voi siirtyä kahviosaston puolelle kahville, kaakaolle, mehulle ja leivälle.

Suurin osa luovuttajista oli kokeneita, mutta yksi ensikertalainenkin joukkoon mahtui. Tapahtumasta jäi kaikille hyvä mieli ja kaikki lupasivat palata asiaan, kunhan varoaika on kulunut umpeen. Tärkein syy luovuttaa verta on hyvä mieli, joka tulee, kun tietää, että pienellä vaivalla voi pelastaa ihmishenkiä.

Poislähtiessä verenluovuttajia palkittiin vielä Veripalvelun juomapulloilla, mikä onkin hyvä kiitos, sillä verenluovutuksen jälkeen pitää muistaa juoda normaalia enemmän

Ensiasunnon-osto -ilta

Tampereen Teknillisen Seuran Nuorisojaosto ja Pirkanmaan RIL-Nuoret järjestivät "Ensiasunnon osto" -illan TTY:llä 15.1.2013

Tapahtuma oli myös tällä kertaa yleisömenestys ja keräsi ennätysmäiset
250 asunnon ostosta kiinnostunutta kuulijaa. Tilaisuudessa käytiin läpi muun muassa asunnon ostamiseen liittyviä oikeudellisia ja verotuskysymyksiä, rahoitusta sekä asunnon valintaan ja remontointiin liittyviä rakennusteknisiä asioita.

Asiantuntijakaartiin kuuluivat edustajat A-Insinööreiltä, OP-Kiinteistökeskuksesta, Osuuspankista ja EH-Realilta.
Case-esimerkkeinä kuultiin seuran jäsenten asuntohankinnoista.

Mikäli et päässyt tällä kertaa paikalle tai haluat kerrata illan antia, ovat esitysten materiaalit saatavilla kaikille Tampereen Teknillisen Seuran verkkosivuilla.

Kiitokset mainiosta tapahtumasta puhujille, järjestelyissä apuna olleille sekä kaikille osallistuneille!

PiRIL-nuoret valloittivat Himoksen 17.03.2012

PiRIL-nuoret järjestivät keväisen laskettelureissun lauantaina 17.3.2012. Kevään näiden leveysasteiden viimeisistä kunnollisista laskettelukeleistä lähdettiin nauttimaan Himokselle 23:n osallistujan voimin nuorimman osallistujan ollessa 3-vuotias. Rakentamisen tulevaisuus näyttää siis valoisalta!

Päivän mittaan koluttiin läpi kaikki avoimet rinteet ja välillä keräännyttiin nuotiopaikalle paistamaan PiRIL-nuorten tarjoamat makkarat. Sinapit tarjosikin joku osallistujista.Matkaan lähdettiin aamusta TTY:ltä matkapalvelu Into Alenin bussilla.

Perillä Himoksella oltiin aukeamisen aikoihin. Tämän saivat kokea eritoten vuokravälineitä tarvitsevat. Vuokraamossa oli väkeä jonoksi asti ja osin ilmassa tuoksui kokous.

Päivän kääntyessä iltaan oli aika pakata bussi ja palata turvallisesti Hervantaan. Reissu oli kaikin puolin onnistunut, kelitkin olivat vielä hyvinkin laskemiseen kelvolliset. Raitisilmamyrkytystä vakavampia tapaturmiakaan ei sattunut. Tämmöiselle tapahtumalle on varmasti tilausta tulevaisuudessakin!

PIRIL-Nuorten golfkokeilu

PIRIL-Nuorten golfkokeilu järjestettiin 31.5.2011 Messukylän golfkentällä. Opettajana toimi Messukylässä golftunteja pitävä aktiivisen ammattilaiskilpauransa lopettanut Rosa Svahn, joten kokeilijat saivat swingeihinsä taatusti hyvää opastusta.

Paikalle oli saapunut 13 kiinnostunutta ja tällä kertaa keskityttiin harjoittelemaan rangella oikeaoppista lyöntitekniikkaa. Sää ei olisi ajankohtaan nähden voinut olla enää parempi; aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja mukava tuuli viilensi lyöntien parissa ahkeroivia kokeilijoita, joskin saattoi ohjata välillä taidokkaat lyönnit tavoitellun sektorin ulkopuolelle. Viilentävästä tuulesta huolimatta ainakin allekirjoittanut sai huitomisesta itsensä lämpimäksi tunnin session aikana, joten eiköhän tuosta golfista ole ihan kuntoilumielessäkin hyötyä.

Osallistujilla vaikutti olevan oikein mukavaa ja eiköhän sieltä löytynyt taas muutama uusi jäsen jo lähes 145 000 rekisteröityneen pelaajan joukkoon. Harjoittelun jälkeen kerrattiin lyöntien onnistumista golfklubin aurinkoisella terassilla virvokkeiden parissa.

PIRIL-Nuorten kartingmestaruuskilpailu

Ensilumen sataessa ulkosalla 14.10.2010, saivat Suzukartin seinät nähdäkseen sarjan upeita ajosuorituksia. Sisällä nimittäin oli käynnissä PIRIL-Nuorten kartingmestaruuskisat yhdeksän diplomi-insinöörin ja yhdentoisata teekkarin voimin. Valitettavasti jonkun osa on olla hitaampi vaikka kilpailun taso olikin päätä huimaava. Paremmuutta ratkottiinkin aluksi ajamalla aika-ajot kahdessa erässä, erien parhaat ajoivat A-finaalissa ja vähemmän parhaat B-finaalissa.

Jännittävien aika-ajojen jälkeen ihmeteltiin hetki jumiutuneita käsivarsia ja seliteltiin elopainon vaikutusta mikroauton kiihtyvyysominaisuuksiin, mutta sitten olikin aika virittää aistit finaaliajoihin. B-luokan finaalin voitti niukasti Henri Tiusanen.

A-finaalissa nähtiin tiukkaa kärkitaistelua ja muutama hieno ohituskin. Paalupaikalta finaaliin lähtenyt Tomi Virolainen ei kuitenkaan kärkipaikastaan luopunut ja vei näin ollen PIRIL-Nuorten historian ensimmäisen kartingmestaruuden nimiinsä. Palkintokorokkeelle patsastelemaan pääsivät myös Panu Härkki sekä Ville Korpela.

Kiitos osallistujille!

IKEA XQ

Tiistaina 26.1.2010 PIRIL Nuoret järjestivät PIRILin yhteisen työmaaekskursion IKEA:n työmaalle Tampereella. Kipakasta pakkasesta huolimatta tapahtumaan oli paikan päälle saapunut lähes 30 jäsentä.

Lisäksi osa ilmoittautuneista ei valitettavasti mahtunut mukaan rajallisen osallistujamäärän vuoksi. Ilmoittautuminen jouduttiin sulkemaan heti seuraavana aamuna, koska rajoitettu osanottajamäärä oli tullut täyteen. Paikalla oli niin opiskelijoita, vastavalmistuneita kuin jo vanhempiakin PIRIL:laisia.

Kohdetta esittelivät kohteen projekti-insinööri ja PiRILin jäsen Janne Kivimäki Lemminkäiseltä sekä rungon urakoineelta Ruukilta Janne Typpö.
Taphtumaan kuului perinteisesti työmaaesittely kahvituksen kera työmaatoimistossa sekä tietysti kierros paikan päällä.

Kaiken kaikkiaan tapahtumana IKEA XQ oli onnistunut. Ja lisää tapahtumia on luvassa vuoden mittaan, joihin toivottavasti saamme jäseniämme aktivoitua.

Iloinen perhetapahtuma

 
Syyskuun 19.päivä Destian työmaalla Lempäälässä runsaat puolensataa innokasta pääsi tutustumaan maanrakennuskoneisiin ammattilaisten opastuksessa. Heijastinliiveihin puetut lapset vanhempineen kokeilivat ihan oikeasti miltä tuntuu istua koneen puikoissa. Vanhempien RILiläisten leveät hymyt ja innostuksen kiilto silmissä kertoivat päivän onnistuneen myös vanhempien näkökulmasta. Koneiden ihastelun ja tutustumisen lisäksi kasvomaalauspaikalla riitti maalattavia poskia, makkara ja mehu teki kauppansa, sekä tarkkuutta vaativa pallonheitto keräsi kilpailijoita. Aurinkoinen syyspäivä oli mitä mainioin päivä viettää aikaa perheen kanssa ja tavata tuttuja opiskelu- ja työtovereita.

 

 

 

 

 

PiRIL-Nuoret loihtivat lapsille kasvomaalauksia. Suosikkeja olivat erilaiset eläimet kuten panda, leijona ja pöllö.
PiRIL ja PiRIL-Nuoret ovat saaneet kiitosta päivän järjestelyistä ja johtoryhmät ovat hykerrelleet onnistumisesta tahoillaan. Perhetapahtuma aiotaan järjestää myös ensi vuonna.

 

Golfin kokeilua -2

16. kesäkuuta järjestettiin jo toista kertaa golfiin tutustumistapahtuma Tammer-golfin harjoitusalueella. Opettajana toimi jälleen ansiokkaasti RILiläinen Jussi Juhola, jonka rautaisella opastuksella jokainen pääsi nauttimaan onnistuneista golf-lyönneistä. Paikalla oli vajaat viisitoista innokasta osallistujaa, osa oli tullut paikalle jo toista kertaa. Lyöntiharjoittelun jälkeen pääsimme nauttimaan huurteiset golfkentän terassilla. Toivottavasti joku osallistuneista nähdään syyskuussa RIL:n golf-kisoissa.

 

Mihin näitä senttejä oikein menee?

Keskiviikkona 25.3. verotuksen oikaisulautakunnan puheenjohtaja Jussi Sainio kertoi PiRIL-nuorille neuvoja verokarhun kohtaamiseen. Paikalle saapui 13 innokasta kuulijaa perehtymään erityisesti perintö- ja lahjaverotuksen kysymyksiin. Tiiviin tietopaketin päätteeksi saunottiin Tampereen kaupungin tilakeskuksen tiloissa. 

 

Vaalikokous 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina 14.11.2008 noin 60 henkeä kokoontui Kaatopaikalle vaalikokoukseen valitsemaan uutta johtoryhmää ja sen jälkeen kaatamaan keiloja oluen kera. Iltaa jatkettiin keilahallilta kaupungin humuihin.

 

Etiketti-ilta

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuinka edustan tyylikkäästi työpaikan tilaisuuksissa? Kuinka isännöin sujuvasti illalliskutsut asiakkaille? Kuinka teen anoppiin tai appeenkin vaikutuksen perheillallisella? Näihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin kaksitoista PiRIL-Nuorten jäsentä sai vastauksia etiketti-illassa ravintola El Torossa 19. syyskuuta. Etiketistä meille kertoi Johanna ja opitut vinkit otettiin saman tien käyttöön herkullisen illallisen parissa. Iltaa jatkettiin sivistyneissä merkeissä lähes koko porukan voimin pikkutunneille asti.

 

RIL-Nuorten ja PIRIL-Nuorten workshop-viikonloppu Vierumäellä 6.-8.6.08

Tapahtuman muistioon pääset tutustumaan tästä.

 

Golfin kokeilua

 

 

 

 

 

 

 

 

10. kesäkuuta pääsi kaksitoista innokasta PiRIL-Nuorten jäsentä kokeilemaan golfin alkeita Tammer-Golfin harjoitusalueella. Opettajana toimi ansiokkaasti RILiläinen Jussi Juhola. Sää ei tapahtumaa suosinut mutta innokkaat osallistujat eivät juuri antaneet sateen häiritä lyöntisuorituksiaan. Lyönti- ja puttailuharjoittelun jälkeen nautittiin virkistävät juomat rajun ukkoskuuron säestämänä. Saadun palautteen perusteella voidaan olettaa muutaman osallistuneista olevan vaarassa joutua golf-kärpäsen puremaksi lähitulevaisuudessa... (Ville Rajakallio)

 

Rekrypäivä

15. tammikuuta kohtasi iso joukko rakennusalan yrityksiä ja opiskelijoita TTY:llä järjestetyssä rekrypäivässä. Tilaisuus järjestettiin jo toista vuotta peräkkäin hyvällä menestyksellä. Reilu 30 yritystä sekä RIL ja TEK esittäytyivät kiinnostuneille opiskelijoille. Päivää jatkettiin kyykänpeluun merkein. Alan mestaruuden ratkettua siirryttiin Teekkarisaunalle illanviettoon.

PIRIL-nuoret järjestivät Huippuosaamisen teeman mukaisesti kaksi puhujaa paikalle kertomaan aiheesta. Johtaja Jan Elfving Skanskalta kertoi omia kokemuksiaan rakennusalan huippuosaamisesta. Jussi Mattila TTY:lta puolestaan kertoi jatko-opiskelumahdollisuuksista. Loistavat puheenvuorot jäivät varmasti PIRIL-nuorten mieliin hautumaan illan jatkuessa ruuan, juoman ja saunan merkeissä. Huippuosaamisen iltaan osallistui noin 120 nuorta, mukana myös monta uutta jaostojäsentä.

 

PIRILin perustaminen

Perjantaina 9.3.2007 aamupäivällä kuusi diplomi-insinööriä, ja neljä tekniikan ylioppilasta saapuivat Jämsän Himokselle. Tämän porukan päämääränä oli perustaa uusi alueellinen RILin jaosto, Pirkanmaan RIL-nuoret.

Päivä käynnistettiin aamukahveilla, joiden yhteydessä käytiin läpi tulevan vuorokauden ohjelma ja esittäydyttiin. Seuraavaksi oli vuorossa päivän liikunta-annos, jotta illan perustamiskokouksessa olisi kaikilla mieli virkeänä. Osa suuntasi hiihtoladuille, toiset rinteeseen. Kun päivän liikunnat oli liikuttu, oli aika siirtyä pääkallopaikalle Kivistöntie 33 A:han.

Mökillä aloitettiin kokous, joka vain tuntui jatkuvan ja jatkuvan. Mutta vaikka kokous olikin pitkä ja raastava, oli se tyydytys joka tehdyistä päätöksistä saatiin, niin mahtava, että kaikki tunsivat panostuksen kannattaneen.

Kun päivän työ oli saatu päätökseen, oli aika rentoutua saunassa ja jopa nauttia pari olutta. Suomirockorkesteri Yö olisi esiintynyt Himos-Areenalla, mutta paikalle ei ollut tultu hurvittelemaan. Päätimme siis jäädä mökille nauttimaan toistemme seurasta, sekä valmistautumaan seuraavan päivän palaveriin.

Lauantai aamupäivänä olikin aika lyödä nuijalla pöytään ja julistaa Pirkanmaan RIL-nuoret perustetuksi. Mutta mikä on Pirkanmaan RIL-nuoret?

PIRIL-nuoret haluttiin perustaa palvelemaan niitä teekkareita, jotka tuntevat olevansa liian vanhoja osallistumaan Tampereen Rakentajakillan aktiviteetteihin ja niitä diplomi-insinöörejä, jotka tuntevat olevansa liian nuoria jämähtämään paikalleen työelämään.

Jaoston tarkoituksena on järjestää mielekästä ohjelmaa, sekä auttaa vanhoja opiskelukavereita tapaamaan toisiaan ja verestämään vanhoja muistoja. Pirkanmaalle muuttaneille PIRIL-Nuoret on myös hyvä väylä tutustua Tampereen alueen samanhenkiseen seuraan.

Miten liityn PIRIL-nuoriin? Kun olet RILin jäsen, mikä on opiskelijalle ilmaista ja valmistuneillekin huippuedullista, voit RILin Internetsivuilla liittyä Pirkanmaan RIL-nuorten jäseneksi. Samalla liityt sähköpostilistalle, jonka kautta Sinulle ilmoitetaan tulevista tapahtumista. Jaostoon kuuluminen on siis RILin jäsenille ilmaista ja se tarjoaa Sinulle unohtumattomia kokemuksia ystäviesi seurassa.


Hyvää kevään jatkoa kaikille!

Matti Koivunoro