Tulevia tapahtumia 2017

Lupaamme kuluvalle vuodelle upeita ja mielenkiintoisia tapahtumia. Kalenterimme näyttää aikajärjestyksessään jotakuinkin tältä - päivitämme tänne päivämääriä sitä mukaa kun lyömme niitä lukkoon. Kaikki ei ehkä lopulta onnistu, mutta kyllä me aika lähelle päästään! Stay tuned!

14.6. Golf-kokeilu

20.6. Tyyli-ilta + kesäskumpat 

syksy/2017 Ura-ilta: Start-Up firmat 

10/2017 RILsteily

 

Tapahtunutta:

RIL-Nuorten ravi-ilta 10.5.

RIL-Nuoret pääsivät jo perinteeksi muodostuneessa ravi-illassa Vermoon seuraamaan raveja Ruduksen vieraina. Jälleen kerran puitteet tapahtumalle olivat loistavat, ja osallistujat pääsivät seuraamaan raveja omassa aitiossa, jossa pöydät notkuivat maukkaista tarjoiluista. Iltaan kuului myös toto-opastus, joka mahdollisti myös kokemattomankin pelaajan pääsyn toto-pelien maailmaan. Ääntä ja jännitystä ei tapahtumasta puuttunut, kun nopeimpia hevosia veikkailtiin ja kannustettiin voittoon. Kannustamisen ja veikkailun ohella pääsimme myös raviradalle onnittelemaan Rudus-lähdön voittaneen hevosen. Taas kerran tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut – kiitos siitä niin Rudukselle kuin kaikille ravi-iltaan osallistuneille jäsenille!

30.4. Wappuskumpat

Perinteiseen tapaan RIL-Nuoret tarjoilivat jäsenistölleen kuohuvaa Rakennusinsinöörikillan wappusimojen yhteydessä Rakentajanaukiolla. Viileästä säästä huolimatta wappuskumpilla oli runsaasti osallistujia ja kuohuvat hupenivat kovaa vauhtia. Wappuskumppien yhteydessä jaettiin myös huikea palkinto RIL:n haalarimerkkisaban voittajalle – onneksi olkoon vielä kerran! Kuohuvan lisäksi RIL-Nuoret jakoivat jäsenistölleen RIL:n uusia jumppakasseja, jotka (jälleen kerran) menivät kuin kuumille kiville.

11.4. Teekkarispeksikasa

Pääkaupunkiseudun RIL-nuoret olivat katsomassa jälleen Teekkarispeksiä 11.4.2017. Tapahtumaan osallistui yhteensä 14 jäsentä ja avecia. Oli positiivinen yllätys kuinka moni Aalto-yliopiston ulkopuolelta tuleva RIL-nuori oli löytänyt tapahtuman. Ennen illan esitystä vietettiin yhdessä aikaa Angleterressä afterworkkien äärellä.

29.3. Urailta: Oman osaamisen kehittäminen valmistumisen jälkeen

RIL-Nuorten vuoden 2017 ensimmäinen urailta toteutettiin teemalla Oman osaamisen kehittäminen valmistumisen jälkeen. Urailta järjestettiin tuttuun tapaan RIL:n toimistolla, ja paikalle saapui yhteensä noin 20 henkilöä. Puheenvuoroja olivat pitämässä Joonas Tulonen A-Insinööreiltä, Marcus Reijonen Lemminkäinen Infralta sekä Teemu Vehmaskoski “emoyhtiön” eli RIL:n puolesta.

Puheenvuorot käsittelivät niin yksilön kuin työnantajankin näkökulmaa osaamisen kehittämiseen liittyen. Oli ilo huomata, että kaikissa puheenvuoroissa toistui samankaltaiset trendit. Tärkeimpinä pointteina voi nostaa esiin omien kiinnostusten reipas esiintuonti sekä verkostoitumisen hyödyntäminen (yleensä joku tietää vastauksen ongelmaasi). Keskustelua herätti lisäksi RIL:n selvityksissä havaittu rakennusalan noin 40-vuotiaiden diplomi-insinöörien vähyys, mikä selittyy 90-luvun lamavuosilla. Odotettavissa on, että valmistuvien nuorten siirtyminen vastuullisiin tehtäviin on aiempaa nopeampaa etenkin, kun rakennusalan startup-buumi kiihtyy ja osaltaan kasvattaa tarvetta nuorten asiantuntijoiden esiinmarssille.

8.3. INFRA 2017 ja RIL-Nuorten lounas

RIL-Nuoret kerääntyivät yhteiselle lounaalle INFRA 2017 -tapahtumassa. Tapahtumassa oli tänäkin vuonna teemoina digitalisaatio, kaupungistuminen ja kestävä kehitys, jotka tarjosivat mielenkiintoisia esityksiä uusista tuulista alalla. Osallistujat saivat itse valita, minkä teeman luentoja halusivat kuunnella. Tapahtumassa oli myös useiden yritysten standeja, joiden luona saattoi vierailla ja kysellä tiukkoja kysymyksiä. Lounaalle osallistui 5 RIL-Nuorta.

22.2. Trampoliinipuisto

RIL-Nuoret järjestivät lajikokeilun trampoliinipuisto Rushiin 22.2.2017. Tunnin hyppyvuoro keräsi 25 innokasta pomppijaa kokeilemaan erilaisia trampoliineja ja temppupisteitä. Hikoilun ohessa ehdittiin myös tutustua uusiin kasvoihin ja napata lopuksi ryhmäkuva porukalla.

18.1. RIL-nuorten asunnonostoilta

RIL-Nuoret järjesti ensi-asunnon ostoillan 18.1.2017 auttaakseen nuoria ensi-asunnon ostoon liittyvissä kimuranteissa tilanteissa. Monipuolinen puhujakattaus opasti 50 hengen yleisöä lainapäätöksiin vaikuttavissa tekijöissä, lainopillisissa kiemuroissa sekä siinä, mitä kaikkea asunnonostajan kannattaa ennakkoon selvittää ja keneltä. Lisäksi puheenvuoroissa käsiteltiin yleisemmin taloyhtiön ja sitä kautta isännöitsijän roolia asuntomarkkinoilla sekä koko Suomen rakennuskannan tilaa ja asunnon arvon määräytymisen perusteita. Mielenkiintoisten esitysten jälkeen syntyi vielä runsaasti keskustelua asiantuntijoiden ja RIL-nuorten välille.

9.12. RIL-Nuoret PKS: vaalikokous @ RIL-glögit

RIL-nuorille valittiin viisi uutta jäsentä johtoryhmään. Hyviä ehdokkaita oli paljon ja juoduimme tekemään vaikean äänestyksen.Paikalla äänestämässä oli noin 30 henkilöä. Johtoryhmän uusiksi jäseniksi valittiin Mika Tarhala, Henri Hyttinen, Olli Peltomäki, Teemu Meriluoto ja Jaakko Klinga.

1.12. Neuvottelutaitokoulutus

Reilu 20 hengen ryhmä RIL-Nuoria osallistui neuvottelutaitokoulutukseen joulukuun alussa RIL:n toimistolla. Kouluttajana toimi itsekin DI:ksi valmistunut Karla Nieminen. Illan aikana kuulimme mm. Small Talkin tärkeydestä neuvottelutilanteissa, kävimme läpi neuvottelun kulkua ryhmissä tehtävien harjoitusten avulla sekä mietimme kuinka oman idea saa esitettyä vakuuttavasti vastapuolelle.Koska neuvottelutilanteet ovat esiintymistä, mietittiin koulutuksessa myös esiintymistaitoja ja miten esim. epäonnistumisen pelon voi selättää. Ilta eteni kouluttajan iloisen esityksen ja erilaisten ryhmätehtävien parissa nopeasti ja kaikille osallistujille jäi varmasti hyviä vinkkejä mieleen tulevaisuuden neuvottelutilanteisiin.

8.11. Urailta, teemana kansainvälisyys

RIL-Nuorten toinen urailta, teemalla kansainvälisyys, järjestettiin RIL:n toimistolla 8.11.2016. Uraillan ideana on, että rakennetun ympäristön alan konkarit pääsevät kertomaan alan nuorille osaajille omista kokemuksistaan työurallaan. Puhujina oli Anssi Auvinen Saarnio & Riekkola OY, Daniel Holmgren, Vr Track, Ilpo Peltonen, Bonava sekä Anne Kaattari, TEK. Kolme ensimmäistä puheenvuoroa keskittyivät uratarinoihin, ja saimme kuulla minkälaista työskentely ulkomailla oli, minkälaisiin kulttuurierohin he olivat törmänneet ja mikä ulkomailla työskentelyssä on haastavaa ja mikä palkitsevaa. Tämän lisäksi TEK käytti puheenvuoron käytännön vinkeistä vero- ja työsopimusasioissa ulkomaan työskentelyssä. Lumipyrystä huolimatta paikalle saapui hieman alle 20 nuorta keskustelemaan ja kuulemaan ulkomailla työskentelystä.

27.10. Vierailu Ympäristöministeriöön

Joukko RIL-Nuoria vieraili lokakuun lopulla Ympäristöministeriössä. Ympäristöministeriön laaja toimenkuva selkeytyi vierailun aikana ja osallistujat saivat paremman kuvan esimerkiksi virkamiehen työstä. Muita aiheita olivat muun muassa rakentamisen tulevaisuus, digitalisaatio ja lainsääntö. Vierailuun osallistui 14 RIL-Nuorten jäsentä.

19.10. Oluenmaisteluilta ja vesitekniikkaexcu, Pöyry

Reilun kymmenen RIL-nuoren joukko kokoontui lokakuun 19. päivä Pöyrylle viettämään iltaa laatuoluiden parissa. Samalla päästiin kuulemaan Pöyryn asiantuntijoiden esityksiä nykyaikaisten kallioon rakennettavien vedenpuhdistamojen sekä vaativien hulevesiviemärien ja vesijohtojen suunnittelun haasteista. Olutammattilaisen vetämä tasting-tilaisuus osoittautui erittäin rennoksi ja erilaisten oluttyylien lisäksi opittiin runsaasti hauskoja faktoja oluenvalmistukseen liittyen.

24.9. Next Generation Summit, ROTI-työpajat ja RIL-nuorten sitsit Tampereella

Syyskuun viikonloppua odotettiin innolla ja tunnelma oli korkealla aamusta saakka. Luvassa oli komea kattaus nuorille: Next Generation Summit -seminaari, nuorten ROTI-työpaja sekä RIL-nuorten vuotuiset sitsit. Tänä vuonna isäntänä toimi Pirkanmaan RIL-nuoret ja matkaan lähdettiin lauantaiaamupäivänä Helsingistä pikkubussilla. Tampereen ja Helsingin lisäksi päivään osallistui RIL-nuoria myös Oulusta. Jo bussissa juttu alkoi luistaa. Oli kiva tutustua ennalta tuntemattomiin RILiläisiin sekä päivittää kuulumiset vanhojen tuttujen kanssa. Perille päästyämme pääsimme eväspöydän kimppuun, jonka jälkeen hakeuduimme paikoillemme kuuntelemaan kohta alkavaa Next Generation Summitia.

Next Generation Summit on ensi kertaa järjestetty RIL-nuorten oma seminaari. Seminaarin avasi Pirkanmaan RIL-nuorten Eki Lehtimäki, jonka jälkeen vuorossa oli kolme nuorta puhujaa. Saimme kuulla mielenkiintoiset alustukset mallinnuksesta, Keskustakirjaston työmaasta sekä virtuaalitodellisuuden (VR) mahdollisuuksista rakennusalalla. Osallistujat saivat myös kokeilla VR-laseja taukojen aikana.

Toisena osiona päivässä oli ROTI-osuus, jossa keskusteltiin ja koottiin yhteen nuorten näkemys laajemmin RILissä tehtävään ROTI (rakennetun omaisuuden tila) -työhön. Osiota alustivat kunkin ROTI-teeman vastuulliset nuorten keskuudesta. Alustusten jälkeen nuoret työskentelivät ryhmissä muodostaakseen yhteisen näkemyksen kustakin teema-alueesta, jonka teeman vastuullinen veisi ROTI-paneeleihin myöhemmin syksyllä. Seminaari ja ROTI-työskentely olivat erittäin onnistuneita.

Antoisa päivä oli hieno päättää sitseihin. RIL-nuorten sitsejä juhlittiin juhlallisin menoin tunnelmallisella Pursiseuralla. Ruoka oli maittavaa ja tunnelma rento ja mukava. Sitseiltä siirryttiin jatkoille vähän matkan päähän saunatilaan, jossa etenkin poreammeeseen oli tunkua.

15.9. RIL-Nuorten Gaalailta

Pääkaupunkiseudun RIL-Nuorten järjestämä Gaala pidettiin neljännen kerran 15.9.2016 Design Factorylla Otaniemessä, Espoossa. Tapahtuman tarkoituksena oli tutustuttaa Aalto-yliopiston uudet opiskelijat rakennetun ympäristön alaan. Tapahtuma teki historiansa osallistujaennätyksen; tapahtumaan osallistui yhteensä yli 200 opiskelijaa Energia- ja ympäristötekniikan, Rakennetun ympäristön sekä Kone- ja rakennustekniikan koulutusohjelmista. Opiskelijoita rakennetun ympäristön alaan tutustutti tapahtumaan osallistuneet lähes 70 yritysedustajaa 34 eri rakennetun ympäristön alan yrityksestä. Illan ohjelmaan kuuluvat puheenvuorot pitivät: Henriikka Hellström - Johtaja, jäsenyys ja viestintä, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL sekä Anni Sinnemäki - Helsingin kaupungin kaupunkisuunnittelun ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja. Puheenvuorot korostivat rakennetun ympäristön alan suurta merkitystä ja monipuolisuutta. Illan viihteellisestä puolesta vastasi stand up -koomikko Tomi Haustola. Muilta osin illan ohjelma sisälsi vapaata keskustelua eri osapuolten kesken maittavan ruoan ja juoman siivittämänä.

Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja illan aikana käytiin vilkkaasti keskusteluja yritysedustajien ja opiskelijoiden välillä. Uusien opiskelijoiden aktiivisuus sai kiitosta ja yritysedustajilla piti kiirettä, kun opiskelijat haastoivat heitä näkemyksillään. Yritysedustajat kertoivat rakennetun ympäristön alan laajoista erikoistumismahdollisuuksista ja haastavista tehtävistä. Taisi illan aikana jokin käyntikorttikin vaihtaa omistajaa, ja rakennettu ympäristö on varmasti monen opiskelijan mielessä tulevia opintosuuntauksia suunniteltaessa tai ensi vuoden kesätöiden haun ollessa ajankohtaista.

18.8. Yritysvierailu Castrén & Snellman -asianajotoimistoon

RIL-Nuoret kävivät tutustumassa Suomen suurimman rakennus- ja kiinteistöalan praktiikan omaavaan asianajotoimistoon ja sen juristeihin. Vierailu alkoi toimiston esittelyllä ja kierroksella Cassun tiloissa, jonka jälkeen ilta jatkui rennon illanvieton parissa mielenkiintoisten rakennus- ja kiinteistöjuridiikan ajankohtaisia aiheita käsittelevien esitysten siivittämänä. Vierailla oli myös mahdollisuus vaikuttaa esitysten sisältöön ilmoittautumisvaiheessa jättämällä kysymyksiä illan isännille. Vierailun kruunasi herkulliset tarjoilut sekä loistoseura!

10.8. SUP-lautailu 

Tuuli uhmasi elokuisena keskiviikkona, kun RIL-Nuoret lähtivät kokeilemaan SUP-lautailua eli stand up paddlingia. Suurin osa kokeili lajia ensimmäistä kertaa ja hienostihan se meni. Näkymät Töölönlahdelta ja Eläintarhanlahdelta kaupunkiin päin ovat uniikit ja tunnelma vetten päällä rauhallinen. Suppailun jälkeen osa joukosta jatkoi vielä Sinisen Huvilaan Kahvilaan nauttimaan kesäjäätelöistä ja tutustumaan toisiinsa paremmin. Erityisen mukavaa oli, että myös pääkaupunkiseudulle kesätöihin tulleet RILiläiset osallistuivat tapahtumaan!

7.7. Kiipeily ja seikkailupuisto

Joukko RIL-Nuoria kävi valloittamassa Munkkivuoren metsiä kesäisenä torstai-iltana.
Ilta vietettiin seikkailupuisto Zippyssä, jossa liikutaan tehtävältä ja puulta toiselle vaijereiden varassa yläilmoissa. Puistossa on seitsemän eri tasoista rataa ja johtoryhmän saamien tietojen mukaan kaikki seikkailijat tulivat ehjinä maaliin eikä kukaan jäänyt välille roikkumaan.

29.6. Kesäseminaari ja kesäskumpat

RIL-Nuoret järjestivät Konsulttinuorten ja O-SAFAn kanssa seminaarin tulevaisuuden kaupungista Helsingin Narinkkatorin laidalla olevalla Laiturilla. Paikalle oli ilmoittautunut yli 60 rakennnetun ympäristön nuorta toimijaa. Seminaarissa kuultiin Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ja konsulttitoimisto MDI:n näkemyksiä kaupungin tulevaisuudesta. Seminaariosuuden jälkeen siirryttiin nauttimaan auringosta ja kuplajuomista Töölönlahden puistoon.

7.6. RIL-Nuorten golfkokeilu

RIL-Nuoret pääsivät starttaamaan golfkesän aurinkoisessa säässä kokeneiden golffarien opastuksessa Paloheinä Golfissa. Alkuun swingit hiottiin kuntoon rangella, jonka jälkeen siirryttiin tutustumaan varsinaiseen peliin Evergreen-harjoitusalueelle. Kokeilun jälkeen oppimiset koottiin yhteen klubin terassilla virvokkeiden ääressä. Kokeilu oli onnistunut - kiitos siitä osallistujille sekä mahtaville koutseille!

17.5. Arvojohtaminen rakennusalalla

Skanska kutsui RIL-Nuoret keskustelemaan arvojohtamisesta rakennusalalla. Illan isäntä RIL ry:n puheenjohtaja ja Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti kertoi Skanskan toiminnasta yleisesti ja siitä, miten arvojohtaminen näkyy heidän strategiassaan. Tilaisuudessa kuultiin myös kokemuksia Skanskan kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa mukana olleilta.

11.5. RIL-Nuorten ja Ruduksen ravi-ilta

Viime vuonna talviunilta herätetty ravi-ilta sai jatkoa myös tänä vuonna! Sana edellisvuoden onnistuneesta tapahtumasta oli kiirinyt, ja ilmoittautuminen täyttyikin jo ensimmäisen vartin aikana. Sää suosi osallistujia, ja RIL-Nuoret pääsivät nauttimaan Ruduksen tarjoamasta ravi-illasta aurinkoisessa kevätsäässä. Myös tapahtuman puitteet olivat viimeisen päälle kunnossa; osallistujat pääsivät seuraamaan raveja omassa aitiossa juoman ja ruoan siivittämänä. Paikanpäälle oli järjestetty myös toto-opastusta, jolloin kokematonkin osallistuja pääsi sisälle pelien maailmaan. Pelejä pelattiin innokkaasti ja ääntäkään ei puuttunut, kun veikattua hevosta kannustettiin voittoon! Pääsimme myös palkitsemaan Ruduksen lähdön voittaneen hevosen. Tapahtuma oli myös tänä vuonna kaikin puolin onnistunut. Kiitos Rudukselle ja kaikille osallistuneille mahtavasta ravi-illasta!

30.4. RIL-Nuorten Wappuskumpat

Perinteiseen tapaan RIL-Nuoret tarjoilivat jäsenistölleen wappuskumppaa Rakennusinsinöörikillan wappusimojen yhteydessä Rakentajanaukiolla wappuaattona. Skumppa kelpasi janoiselle ja runsaslukuiselle wappukansalle mainiosti ja samalla palkittiin RIL-Nuorten wappufiilis-valokuvakilpailun voittaja tyylikkäällä RIL-nuorten kylmälaukulla, johon (todistetusti) mahtuu 6 tölkkiä juotavaa. Tyhjiä kylmälaukkuja riitti jaettavaksi jäsenistölle asti, minkä lisäksi kauppansa tekivät jälleen huippusuositut RIL aurinkolasit ja haalarimerkit.

20.4. Excursio Swegonille

RIL-Nuoret järjesti 20.4.2016 excun Swegonille. Ohjelmassa oli yritysesittelyn lisäksi ilmanvaihtokoneiden ja ilmanvaihtojärjestelmän esittelyä Swegonin demohuoneessa Kirkkonummella. Demohuone esityksen jälkeen siirryttiin taksilla Leppävaaran Panorama Towerin saunatiloihin, missä oli ohjelmassa vapaata seurustelua sekä saunomista.
Swegon on energiatehokkaiden ilmanvaihto- ja sisäilmastojärjestelmien markkinajohtaja.

19.4. Shamppanja- ja kuohuviinimaistelu

Tiistaina 19.4. järjestetty Skumppamaistelu RILin toimistolla Lapinlahdenkatu 1:ssä osoittautui varsin suosituksi koulutukseksi näin wapun alla, kun kuohuviini- ja samppanja-asiantuntija Hannes Kallioinen perehdytti osallistujia samppanjan saloihin. Osallistujat pääsivät kuuden maisteltavan viinin ohella perehtymään syvemmin kuohuviinien valmistukseen, eroihin sekä laatuihin, kuin myös makuvivahteiden löytämiseen ja tunnistamiseen. Tapahtumalle oli selkeästi tarvetta, ja paikalla olijat saivat varsin hyviä suosituksia wappuskumppien hankintaa varten!

22.3 RIL-Nuoret Teekkarispeksissä

Teekkarispeksi houkutteli Aleksanterin teatteriin tänäkin keväänä 20 RIL-Nuorta viihtymään Suomen suurimman opiskelijamusikaalin pariin. Atlantiksen arvoituksesta ja (etenkin RIL-nuoria varmasti kiinnostaneesta) rautatiesillan rakentamisesta kertova näytelmä tarjosi huikeaa viihdettä ja runsaasti naurua tanssin, musiikin ja kekseliäitten omstarttien muodossa. RIL-Nuoret kiittää Teekkarispeksiä viihdyttävästä illasta!

9.3. Urailta, teemana johtaminen

Uraillan ideana on, että rakennetun ympäristön alan konkarit pääsevät kertomaan alan nuorille osaajille omista kokemuksistaan työurallaan. Puhujina oli Lemminkäinen Infra Oy:n rakennuspäällikkö Aleksi Laine, Sipti Infra Oy:n toimitusjohtaja Harri Vehmas ja HOAS:n toimitusjohtaja Matti Tarhio. Illan aikana selvisi, minkälainen urakehitys heillä on ollut, ja mitä he kokevat tärkeiksi taidoiksi ja osaamiseksi omissa tehtävissään johtajina.

RIL:n toimistolle kokoontui lähes 30 nuorta kuulemaan, keskustelemaan ja oppimaan johtamisesta. 

8.3. Lounas INFRA16-seminaarissa

RIL-Nuoret kerääntyivät yhteiselle lounaalle INFRA16-tapahtumassa. Seminaarissa oli tänä vuonna teemoina digitalisaatio, kestävä kehitys ja kaupungistuminen, jotka tarjosivat mielenkiintoisia esityksiä uusista tuulista alalla. Osallistujat saivat itse valita, minkä teeman luentoja halusivat kuunnella, ja kierrellä ja katsella omaan tahtiin. Lounaalle osallistui lähes 10 RIL-Nuorta

13.1. Korisottelu + Swecon Olympiastadionin remontin esittely

RIL-Nuoret järjesti taas huipputapahtuman missä yhdistyi hupi ja hyöty. Parikymmentä nuorta pääsi Töölön Kisahallilla kuulemaan Swecon esittelyä todella kiinnostavasta Olympiastadion remontista. Huimaa insinööriosaamista tarvitaan ja lopputuloksena aivan huikean näköinen stadion. Lisäksi kuultiin Helsinki-Vantaan laajennukseen liittyvästä suunnittelusta, missä pelimoottorin avulla päästään liikkumaan mallissa!

Esityksien jälkeen vuorossa oli korisotteluna todella tiukka Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa. Ratkaisua saatiin odottaa aivan viimeisille sekunneille ja lopputuloksena karvaiseva tappio helsinkiläisille 85-86.

Vaalikokous RIL-glögien yhteydessä 11.12.2015

RIL-nuorten vaalikokous järjestettiin jälleen kerran perinteisesti RIL-glögien yhteydessä, mutta tällä kertaa uuden toimiston tiloissa. Osanotto oli kokouksessa huikea; äänestyksen alkaessa väkeä oli paikalla 50 henkeä ja pieni joukko oli jo tuossa kohtaa poistunut tilaisuudesta. Myös ehdokkaita johtoryhmän jäseniksi oli kilpailukykyinen määrä: 8 kappaletta. Puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle Heli Niesniemi, ja hänen ympärilleen saatiin timantinkova nippu tulevaisuuden ja nykyhetkenkin rautaisia osaajia: Hamilkar Bergroth, Joni Virkki, Jonna Viitala, Mika Lemmetyinen, Kaisa Reunanen ja Lari Metsäpelto. Onnittelut kaikille valituille! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Excursio Haltonilla 18.11.2015

RIL-Nuoret järjesti yhdessä Teekkarien LVI-kerhon kanssa excun Haltonille keskiviikkona 18.11.2015 Halton on erikoistunut sisäilmasto- ja sisäympäristötuotteisiin, -palveluihin ja ratkaisuihin. Haltonin tavoitteena on luoda käyttäjilleen miellyttäviä ja turvallisia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita. Ohjelmassa oli yritysesittelyn lisäksi sairaaloiden sekä ammattikeittiöiden ilmanvaihto- ja sisäympäristöratkaisuja. Exculle osallistui 23 henkilöä.

RIL-nuorten syysseminaari 3.11.2015

PK-seudun RIL-Nuoret järjestivät 3.11.2015 syysseminaarin, jossa rikottiin rakentamisen rajoja varsin kunniakkaasti laaja-alaisen puhujakaartin kautta. Paikalle tulleet noin 45 RIL-Nuorta saivat kuulla illan aikana mielenkiintoisen puheenvuorot FIRAn Jussi Aholta Rakentamisen liiketoiminnan muutoksista, Toyotan Harri Heinoselta Lean-konseptista ja jatkuvan kehittämisen mallista sekä Postin Jaakko Kaidesojalta Uusista palvelumalleista digitalisoituvaan maailmaan. Puheenvuorot herättivät runsaasti hyvää keskustelua sekä kysymyksiä yleisöstä puhujille. Tilaksi valittu RIL:n toimistokorttelissa oleva sauna- ja edustustila Kattohaikara toimi loistavasti tämän kokoiseen tilaisuuteen ja virallisen ohjelman jälkeen testattu sauna sai kiitosta tyylikkyydestään ja lämpimistä löylyistä. RIL-Nuoret PK-seutu kiittää puhujia ja osallistujia illasta!

RIL-Nuorten sitsit Oulussa 17.10.

Pikkubussillinen RIL-Nuoria starttasi aikaisin aamulla kohti Oulua, kun pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan RIL-Nuoret suuntasivat jo toista kertaa järjestettäville RIL-Nuorten yhteisille sitseille. Matka Ouluun taittui rattoisasti ysäripopin tahdittamana, ja illan kruunasi oululaisten järjestämät sitsit. Mahtava ilta näkyikin paluumatkalla unisen tunnelman ottaessa vallan matkaajissa. Tästä huolimatta reissu oli kaikin puolin todella onnistunut – kiitos siitä loistavalle seurueelle, jonka kanssa matka taittui mitä parhaimmissa tunnelmissa ja ennen kaikkea kiitos Pohjois-Suomen RIL-Nuorille upeista sitseistä!

RIL-Nuorten gaalailta 17.9.2015

Jo kolmatta kertaa RIL-Nuoret ja rakennetun ympäristön alan yritykset halusivat toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi opiskelujensa pariin. Tapahtumassa oli mukana 168 opiskelijaa ja lähes 50 yritysten edustajaa. Ilta järjestettiin Design Factoryn hienoissa tiloissa. Illan aikana keskustelujen ja puhujien kautta saimme luotua uusille opiskelijoille kuvaa siitä, mitä erilaisia mahdollisuuksia ala tarjoaa. Puheenvuorot tilaisuudessa käyttivät Teemu Vehmaskoski ja Matti Sivunen. Gaalaillan yllätyspuheenvuoron piti hienon vastaanoton saanut urheilutoimittaja Kaj Kunnas. Ilta oli jälleen kaiken kaikkiaan huippumenestys ja uudet opiskelijat pääsevät aloittamaan opintiensä hienoa kokemusta rikkaampana.

RIL-Nuorten ja Ruduksen ravitapahtuma 26.8.2015 Vermossa

RIL-Nuoret saivat 25 henkilön voimin nauttia Ruduksen tarjoamasta mahtavasta ravikokemuksesta. Omassa aitiossa olivat puitteet ruoan ja juoman kanssa kunnossa. Vermon puolesta oli järjestetty pelien opastus ja ilmeisen innokkaasti pelejä pelattiinkin. Ääntäkään ei ryhmästämme puuttunut, kun veikattua hevosta kannustettiin voittoon. Pääsimme myös koko konkkaronkka palkitsemaan Ruduksen lähdön hevosen ja ohjastajan. Illan kruunasi yhteislapun komea onnistuminen. Kaikki pääsivät lähtemään kotiin taskut hieman täydempinä. Kiitokset Rudukselle mahtavasta kokemuksesta!

RIL-Nuorten SUP-kokeilu Töölönlahdella 11.8.2015

Upea sää suosi elokuisena tiistai-iltana, kun RIL-Nuoret rohkenivat sankoin joukoin SUP-laudoille (SUP = stand up paddle boarding). Useimmalle kerta oli ensimmäinen, mutta SUP Finlandin ammattimaisen opastuksen jälkeen tasapainoilun oppi nopeasti, eikä yksikään 25 suppailijasta joutunut veteen. Kesäistä Helsinkiä oli tunnelmallista katsella mereltä päin ja suppailijoiden täyttämä Töölönlahti oli aikamoinen näky. Kiitos kaikille iloisille osallistujille!

RIL-Nuorten Kesäskumpat 2.7.2015

RIL-Nuoret järjestivät kesäskumpat Hernesaaren rannassa torstaina 2.7. Paikalle oli ilmoittautunut yli 60 RIL-Nuorta, joista suurin osa kävi paikalla kilistelemässä kesälle ja kauniille illalle. Ilta kului kuulumisia vaihdellen, Padelia pelaten sekä kuunnellen mielenkiintoista tietoiskua Hernesaaren rantaan rakennettavasta saunakompleksista. Pieni iskuryhmä suunnisti skumpan loputtua vielä läheiseen pubiin jatkotuopeille.

RIL-Nuoret PK-seutu kiittävä kaikkia osallistujia!

RIL-Nuorten golfkokeilu 10.6.2015

Parikymmentä innokasta RIL-Nuorta oli tutustumassa golfin saloihin Paloheinä Golfissa. Opastuksesta vastasi golfin osalta kokeneemmat RIL-nuoret. Kokeiluun sisältyi lyöntiharjoittelua rangella sekä lisäksi lähipeliharjoittelua par-3 kentällä.
Golf-kokeilun kokemukset vedettiin pakettiin klubitalolla virvokkeiden kanssa.

Tekes-Sitra-vierailu 13.5.2015

Kevään lopulla RIL-Nuoret vierailivat Tekesillä ja Sitralla ja tutustuivat julkisten toimijoiden työskentelyyn ja julkiseen rahoitukseen Suomessa. Isäntinä toimivat Antti Lippo Sitrasta sekä Reijo Kangas ja Juha Suuronen Tekesiltä. Sitran Itämerentorni Ruoholahdessa tarjosi hienot puitteet näköalapaikalla. Vierailulla nuorille valaistiin Team Finland -työskentelyä ja Suomen innovaatiotoiminnan ja kokeilujen kenttää. Lisäksi keskusteltiin mm. resurssiviisaudesta ja kiertotaloudesta. Kysymyksiä riittikin kaikenlaisia ja esimerkit tehdyistä ja rahoitetuista projekteista kiinnostivat RIL-Nuoria. Kiitos osallistujille sekä isännille!

RIL-Nuorten Wappuskumpat 30.4.2015

RIL-Nuoret tarjoilivat jäsenistölleen wappuskumppaa Rakennusinsinöörikillan wappusimojen yhteydessä Rakentajanaukiolla wappuaattona. Paikalla oli runsaasti nuoria ja skumppa kelpasi janoiselle wappukansalle. Skumpan lisäksi RIL-Nuoret jakoivat huippusuosittuja RIL aurinkolaseja sekä haalarimerkkejä.

RIL-Nuorten Granlund excu 14.4.2015

RIL-Nuoret järjesti 14.4 excun Granlundille. Ohjelmassa oi yritysesittelyn lisäksi lyhyet esitykset aiheista ”Mitä rakentajan tulee tietää talotekniikasta” sekä ”Nollaenergiarakentaminen”. Esitysten jälkeen ohjelmassa oli vapaata seurustelua sekä saunomista (pyyhkeet löytyvät paikan päältä). Exculle osallistui 16 RIL-Nuorten jäsentä.

Rakentamisen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa, seminaari 26.3.2015

RIL-Nuoret ja RIL-seniorit järjestivät yhteistyössä mitä loistavimman seminaarin. Seminaariin osallistui noin 90 RILiläistä ja tunnelta oli ammatillisesti katossa.

Seminaari järjestettiin periaatteella, että hommataan loistavat puhujat, ja tällöin muu hyvä tulee perässä. Seminaarissa puhuivat Jukka Suomi (Tekla), Kirsi Hautala (WSP), Jyrki Keinänen (A-Insinöörit) ja Juha Metsälä (Pohjola Rakennus). Näitä loistavia puhujia ja heidän asiasisätöään saatiin purkaa mukavasti viinilasillisen ja purtavan siivittämänä, jotka hienona isäntänä toiminut Tekla meille tarjosi.

Ja nähtiinhän toki seminaarissa räppäävä toimitusjohtajakin. Ei muuta, kun seuraavaa loistavaa seminaaria odotellessa ;)

RIL-Nuoret Teekkarispeksissä 24.3.2015

Maaliskuisena iltana 20 RIL-Nuorta kerääntyi Aleksanterin teatteriin nauttimaan Teekkarispeksin annista. Tämänvuotinen Supernova-näytös sijoittui vuoteen 2404 ja se takasi jännittäviä hetkiä kun perinteiseen keksintökilpailuun osallistui maailmaa mullistavia innovaatioita. RIL-Nuoret kiittää Teekkarispeksiä viihdyttävästä illasta!

RIL-Nuorten stand up 26.2.2015

Pari kymmentä RIL-Nuorta kävi nostamassa suupieliä Aleksanterin teatterissa. Tunnelmaan päästiin ennen esitystä nautituilla virvokkeilla, jonka jälkeen hauskuudesta vastasi kolme Suomen eturivin koomikkoa: André Wickström, Jaakko Saariluoma ja Jussi Simola. Esitys oli tosiaan onnistunut ja nauraa sai vatsalihakset kipeänä!

Taloudenhallintakoulutus 21.1.2015

RIL-Nuoret avasi tapahtumavuoden 2015 tarjoamalla jäsenilleen Taloudenhallintakoulutus-nimikkeen alla kulkeneen tilaisuuden. RIL-Klubilla pidetyn tilaisuuden esiintyjänä oli Terhi Majasalmi, joka kertoi seikkaperäisesti esimerkkien avulla, kuinka oman elämänsä taloudenhallinnassa voi kehittyä. Lisäksi paikalla olleet kolmisenkymmentä kiinnostunutta saivat vinkkejä, kuinka omat varansa voi laittaa tuottamaan eri sijoitusmuodoilla. Osallistujat antoivat kiitosta esiintyjälle, ja pitivät esitystä erittäin mielenkiintoisena.

Vuoden 2014 tapahtumia

RIL-Glögen jatkot 12.12.2014

Castren & Snellmann exqu 4.12.2014

RIL-Nuorten 80 sitsit 22.11.2014
RIL-nuoret juhlistivat RIL 80v. juhlavuotta juhlasitseillä. 90 juhlijan voimin tunnelma oli Servin Maijan Mökin katossa. Osallistujia oli pääkaupunkisudulta, Tampereelta ja Oulusta. Jo valmistuneet opiskelijat pääsivät verestämään opiskeluaikojaan ja laulu raikuikin sen mukaisesti. Tarjoilut olivat poikkeuksellisen erinomaiset, eikä ohjelmaakaan puuttunut, vaan lavalla nähtiin niin polyteknikkojen kuoron kvartetti kuin livebändi Insinööriklubi ja loppuillasta myös DJ Hami. RIL-Nuorten johtoryhmä kiittää vieraiden lahjoista!

RILin liittokokoukset 11.4.2014 ja 13.11.2014
Pieni mutta innokas joukko RIL-nuoria osallistui RIL:in liittokokouksiin sekä keväällä että syksyllä. Kummassakin kokouksessa käsiteltiin mm. liiton sääntöuudistusta, jonka läpimeno koettiin tärkeäksi nuorten näkökulmasta. Kokouksissa RIL:in "virallinen" puoli tuli tutuksi, joskin samalla todettiin ilmapiirin olevan mukavan rento varttuneemmankin jäsenistön keskuudessa. Ja ehdimmepä kevätkokouksen jälkeen parantaa liiton toimintaa nuorten voimin paikallisessa ravitsemusliikkeessäkin.

RIL-Nuoret KHL-matsissa 12.11.2014
RIL-Nuoret tarjosi jäsenistölleen mahdollisuuden päästä katsomaan KHL-Jokereiden otteita livenä, kun vieraaksi Hartwall Arenalle saapui Dinamo Minsk. Jokerit pisti peliin parastaan, ja viisitoista tapahtumaan osallistunutta RIL-Nuorten jäsentä sai todistaa Jokereiden hienoa 3-1 -voittoa Minskistä. Erätauoilla käytiin oluttuopin äärellä läpi pelitapahtumia, vaihdettiin kuulumisia kavereiden kanssa, sekä verkostoiduttiin uusien ihmisten kanssa.

RIL-Nuorten viskimaistelu 29.10.2014
RILin toimistolle kokoontui keskiviikkoisena iltana 21 vanhempaa tai uudempaa viskinystävää. Maisteltavana oli erilaisia skotlantilaisia viskejä sekä tarinoita niiden takana.

18.9.2014 Gaalailta
RIL-Nuorten uusien opiskelijoiden gaalailtaa vietettiin 17.9.2014 Otaniemessä Aalto Design Factoryllä. Uusia Insinööritieteiden opiskelijoita ja yritysedustajia oli paikalla yhteensä yli 200. Illan juhlapuhujina olivat RYM Oy:n Ari Ahonen ja Boost Brothers Oy:n Matti Sivunen. Puheiden jälkeen ilta jatkui mukavissa merkeissä musiikin, hyvän ruoan ja juoman ja ennen kaikkea hyvän seuran merkeissä.

15.9.2014 Ammuntakokeilu

RIL-Nuorten golfkokeilu 31.7.2014
Oli upealla säällä varustettu torstai-iltapäivä, kun 27 RIL-Nuorta suuntasi matkansa kohti Paloheinä golfia. Golfissa saatiin kokea jos jonkinmoisia golftunteita niin rangelle lyöden kuin pientä golfrataa kiertäen. Tapahtuma saatiin vielä summattua loistavassa säässä Paloheinä golfin terassilla. Terassilla turistessa oli havaittavissa myös muutamia golfkärpäsen puremia – saas nähdä minkälaisia sankaritarinoita tämäkin kokeilu käynnisti!

RIL-Nuorten Piknik-Brunssi 14.6.14
RIL-Nuoret järjesti jäsenilleen kesäisen piknik-brunssin 14.6. vehreässä Kaivopuistossa. Piknikillä jatkettiin edellisiltana RIL:n 80-vuotisjuhlissa alkanutta juhlintaa. Puistoon pystytetyn teltan luokse saapui parikymmentä iloista nuorta nauttimaan hyvästä ruoasta ja mainiosta seurasta. Paikalle tilatut kymmenet pizzat ja mahtava booli varmistivat, että piknik-vieraiden energiatasot pysyivät kohdillaan. Edellisiltana saadut uudenkarheat RIL80-juhla-aurinkolasitkin pääsivät heti käyttöön auringon pilkistellessä pilvien seasta. Ruokailun ja rennon oleilun lomassa kisailtiin myös Kaivopuiston petankkimestaruudesta.

30.4.2014 Vappuskumpat

RIL-Nuoret goes Kylttyyr 26.3.2014
RIL-Nuoret kävivät KOM-teatterissa katsomassa Miika Nousiaisen menestysromaanin pohjalta tehdyn näytelmän, Vadelmavenepakolaisen. Mukana oli 20 RIL-Nuorta ja esitystä ruodittiin läpi Punavuoren sydämessä ja kaikki tuntuivat voivottelevan, että teatterissa tulee käytyä liian harvoin. Eiköhän siis mennä kohta uudestaan?

18.2.2014 Pätevyysilta by RIL-Nuoret
RIL-Nuoret järjesti lumisateisena helmikuun iltana Pätevyysillan, jonka tarkoituksena oli tarjota osallistujille rautaisannos infoa pätevyyksien maailmasta ja valottaa FISEn toimintaa. Tapahtumapaikkana toimi RILn toimisto ja puhujana kuultiin FISE Oy:n toimitusjohtaja Klaus Söderlundia. Osallistujia illassa oli parikymmentä ja kuulijakunta koostui opiskelijoista sekä vastavalmistuneista.

Illan aikana opittiin, että FISEn tarkoitus on todeta rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet ja koota ne yhteen FISEn sivuilta löytyvään rekisteriin. Söderlund kertoi, että FISEn myöntämiä pätevyyksiä on lähes 100 erilaista. Illassa käytiin läpi myös pätevyyksien hakuprosessia. Pätevyydet myönnetään alakohtaisissa lautakunnissa ja pätevyyden saamisen edellytyksenä voi olla esimerkiksi tarvittava määrä sopivia opintosuorituksia. Puuttuvia kurssisuorituksia voi täydentää vielä valmistumisen jälkeenkin ja lisäksi alalta karttunut työkokemus huomioidaan hakuprosessissa. FISEn yleisesittelyn jälkeen kuulijoilla oli mahdollisuus kysyä heitä erityisesti kiinnostavista pätevyyksistä.

Tietorikkaan esityksen jälkeen pätevää iltaa lähdettiin jatkamaan läheiselle oluthuoneelle. Illan mittaan useammassakin pöytäseurueessa virisi tapahtuman aihepiiriin liittyviä mielenkiintoisia keskusteluita.

21.1.2014 Esiintymiskoulutus

Vuoden 2013 tapahtumia

6.10.2013 RIL-Nuorten viljailta
RIL-Nuoret järjesti jäsenilleen ainutkertaisen tilaisuuden tutustua laadukkaiden oluiden ja viskien maailmaan alan erityisasiantuntijoiden johdolla. Aamukuudeksi ajoitettu ilmoittautuminen täyttyi nopeammin kuin Cheekin stadionkeikat, kun sivistynyt RIL-Nuoriso janosi tietoutta viskien ja oluiden historiasta ja valmistusmenetelmistä. Tapahtuma alkoi tukevalla vehnäpohjaisella ruokailulla, jota seurasi olutmaistelu Polyteknikkojen olutkulttuurin edistämisyhdistys POLKU ry:n johdolla. Oluen herkistämiä makunystyröitä ruokittiin vielä WhiskyFöreningen vid Teknologföreningenin luennon ja viskimaistelun voimin. Maistelun päätteeksi osallistujat hälvenivät hymyissä suin ja ilmeisen tyytyväisinä sumuiseen Helsingin yöhön.

25.10.2013 RIL-Nuorten ja RIL-Senioreiden yhteisseminaari
Yhteisseminaari järjestettiin tänä vuonna otsikolla ”Rakennusinsinööri yrittäjänä” SRV:n toimiessa isäntänä ja tarjotessa loistavat puitteet ja palanpaimikkeet yrittäjyydestä kuulemaan tulleelle kuulijajoukolle uudenkarheassa pääkonttorissaan. Puhujina illan seminaarissa toimivat toimitusjohtaja Jani Siniranta (JS Suunnittelu Oy), toimitusjohtaja Jukka Muhonen (Oteran Oy) sekä tekniikan kandidaatti & arkkitehtiylioppilas Joni Virkki. Tapahtumassa saatiin aikaiseksi hyvää keskustelua ja kuulijajoukko esitti paljon kysymyksiä niin puhujille kuin illan isännälle, SRV:n varatoimitusjohtajalle Timo Niemiselle. Ilta oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja osallistujat olivat tyytyväisiä illan antiin. Pieni porukka jatkoi matkaa vielä seminaarin jälkeen puimaan illan aihealuetta lähistön mallasjuomaravintolaan.

Vierailu Kaupunginsuunnitteluvirastoon 9.10.2013
RIL-nuoret vierailivat Helsingin Kaupunginsuunnitteluvirastossa 18 hengen voimin 9.10.2013. Tilaisuuden aiheena oli Kamppi-Töölönlahti-alueen suunnittelu ja toteutus. Historiallinen katsaus ulottui aina 1900-luvun alkuun, mutta pääpaino oli viimeisen 20 vuoden muutoksissa. Mielenkiintoinen aihe herätti paljon keskustelua, ja tilaisuuden jälkeen keskustelua siirryttiin jatkamaan vielä lähistön ravitsemusliikkeeseen.

Yhteistyössä on voimaa -gaalailta 17.9.2013
Gaalailta järjestettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Aalto-Yliopiston Design Factoryssä pidettyyn juhlalliseen tilaisuuteen osallistui yli 200 Aallon uudessa insinööritieteiden kandidaattiohjelmassa aloittanutta fuksia. Tapahtumalla pyrittiin tutustuttamaan opiskelijat rakennetun ympäristön alaan reilun 20 yrityksen tukemana. Asiapitoinen sisältö vaihtui iltaa kohti rennompaan tunnelmaan, kun stand-up-koomikko Tomi Haustola otti yleisön haltuunsa. Ilta päättyi Nitrodiscon kautta Arkkitehtikillan järjestämille Kiima-jatkoille. Ruokaa ja juomaa riitti, eikä hauskanpidostakaan siis ollut puutetta. Tapahtumaa kehuttiin jälkeenpäin onnistuneeksi, mutta pientä hiottavaa jäi vielä vuodelle 2014. Katso kuvat!

Padel-kokeilu
RIL-Nuoret kävivät oikein tosissaan urheilemassa uuden lajikokeilun muodossa - lajina toimi Padel, uusi mailapelien uusista kuninkaista. Yhdeksällä RIL-Nuorella oli huikeat pelit ja kaikki joukosta olivat voittajia. Ole rohkea ja kokeile tätä uutta lajia tulevaisuudessa.

RIL-Nuoret teekkarispeksissä 23.4.
RIL-Nuorten kulttuuritarjonta sai jatkoa Teekkarispeksin vuoden 2013 viimeisessä näytöksessä 23.4. Aleksanterin teatterissa. Omstart -huutoja lavalle teekkariteatterin huipuille pääsi huutelemaan yhteensä 19 RIL-Nuorta. Itse speksin juoni oli tällä kertaa agenttipainotteinen kylmän sodan hengessä, sisältäen naurua milloin Neuvostoliiton, milloin USA:n salaisten palveluiden kustannuksella.

Ensiasunnon ostoilta 15.4.
RIL-Nuoret järjesti ensi-asunnon ostoillan 15.4.2013 auttaakseen nuoria ensi-asunnon ostoon liittyvissä kimuranteissa tilanteissa. Asiantuntijapuheenvuoroissa käytiin läpi, miten ensiasunnon saa rahoitettua sekä millaisiin lainopillisiin sudenkuoppiin ensiasunnon ostaja voi kompastua. Lisäksi puheenvuoroissa käsiteltiin yleisemmin taloyhtiön ja sitä kautta isännöitsijän roolia asuntomarkkinoilla sekä yleisellä tasolla koko Suomen rakennuskannan tilaa. Tapahtuman lopuksi RIL-Nuorten omat ensiasuntonsa ostaneet pitivät lyhyen paneelikeskustelun omista näkemyksistään ensiasunnon ostossa. Esitykset olivat mielenkiintoisia ja herättivät yleisössäkin kysymyksiä ja keskustelua. Paikalla RIL-Nuoria oli komeasti noin 70 henkeä.

RIL-Nuorten Curling-kokeilu 26.2.2013
RIL-Nuorten epäviralliset curling-mestarit ratkaistiin 26.2. klo 17-19 lajikokeilun merkeissä Oulunkylän curling-hallissa. Paikalla oli yhteensä 15 innokasta RIL-Nuorta. Lyhyen ammattiopastuksen jälkeen joukkueet pääsivät ottamaa toisistaan mittaan siten, että kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan. Pelien tasaväkisyydestä kertoo se, että voittajat ratkaistiin viimeisen kiven heitolla kovien huutojen saattelemana. Jossiteltavaa riitti itse kullakin, eikä suoritusvarmuudella päästy juuri kehuskelemaan.

Vaikka heittokivet eivät aina jääneetkään "nänniin", tarjosi RIL-Nuoret kaikille osallistujille tasapuolisesti pikku purtavaa ja palan painiketta curling-hallissa. Järjestäjien puolesta on ilahduttavaa todeta, että RIL-Nuorten curling-kokeilu sai positiivisen vastaanoton ja hyvää palautetta osallistujiltaan. Työpäivän jälkeen ammatilliset haasteet oli lupa unohtaa hetkeksi ja keskittyä sosiaaliseen kanssakäymiseen rakennusalan tulevaisuuden toivojen kanssa. Vastaavanlaiset mieltä kohottavat tapahtuvat puolustavat hyvin paikkaansa osana RIL-Nuorten tapahtumatarjontaa.

Vuoden 2012 tapahtumia

RIL-Nuorten tietomallinnustapahtuma 22.11.2012
RIL-Nuoret järjestivät tietomallinnusta eli BIMiä koskevat tapahtuman yhdessä Vianova Systems Finland Oy:n kanssa Falcon Business Parkissa 22.11.2012. Vianova vietti samalla omia perinteisiä puurojuhliaan, jonne oli kutsuttu myös Vianovan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita mukaan lukien alan joukko alan kovimpia johtajia.  RIL-Nuorten kutsuman paikalla oli noin 10 jäsentä ja Aalto-yliopiston uunituore BIM-professori Vishal Singh, joka piti puheenvuoron ”BIM in education and research in Aalto University”.

Tapahtumassa oli osallisena kaiken kaikkiaan noin 100 vierasta, jotka saivat syödä, juoda ja tanssia kyllikseen live DJ:n tahdittamana. Muutoin ohjelma piti sisällään pääosin Vianovan uusimpien tuotteiden, strategioiden ja BIMin esittelyä. Tapahtuma oli onnistunut, vaikka RIL-Nuorten osallisuus jäi melko vaatimattomaksi koko tapahtuman mittakaavassa. Asiasisällöllisesti ja puitteiltaan tapahtumaa kiiteltiin jälkeenpäin erittäin onnistuneeksi.

Infra-seminaari 24.10.2012

RIL-Nuoret järjestivät yhdessä RIL-Senioreiden kanssa jo perinteeksi muodustuneen, järjestyksessään kolmannen, yhteisseminaarin. Seminaarin aiheeksi oli valikoitunut infrarakentaminen Suomessa. Osmo Mettänen aloitti seminaarin pureutumalla infrarakentamisen historiaan. Liikkeelle lähdettiin muinaisesta Mesopotamiasta ja matkaa tehtiin mm. Suomen rautatieverkon kehitysvaiheiden kautta aina nykyiseen tietoliikenneinfran kehittymiseen. Osmon jälkeen oman puheenvuoronsa piti Sweco PM Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Keinänen, joka kertoi infra-alan tulevaisuuden näkymistä. Viimeisenä puheenvuoronsa piti illan isännän roolissa YIT: maa- ja vesirakentamisesta vastaava johtaja Jarkko Salmenoja, joka kertoi infrarakentamisesta YIT:llä, sekä heidän isoista hankkeista. Illan päätteeksi oli vielä tarjolla purtavaa ja vaapaata jutustelua. Paikalle oli senioreita ja nuoria yhteensä noin neljänkymmenen hengen verran.

Kellosta kompassiin 2.10.2012

Lokakuun alussa 14 RIL-nuorta pysähtyi pohtimaan ajanhallintaa ja oman elämän suuntaviivoja rakennusneuvos Jaakko Heikkilän johdolla. Puhetta riitti myös aiheen ulkopuolelta: alustus ja sitä seurannut vilkas keskustelu rönsyilivät aina elämäntavoista johtamistyyleihin asti. Iltaa vietettiin NCC:n toimistolla pienen purtavan ja hyvän seuran parissa.

RIL-Nuorten golfkokeilu 22.8.2012

Oli syksyisen sekava sää, kun 14 RIL-Nuorta suuntasi kulkunsa kohti Paloheinä Golfia. Paloheinä Golfissa saatiin kokea jos jonkinmoisia golftunteita niin rangelle lyöden kuin pientä golfrataa kiertäen. Mukana oli kaksi itseään golfariksi kutsuvaa henkilöä, jotka opastivat ihmisiä lyönnin ja golftapojen kanssa alkuun. Päivän kruunasi loistosuoritukset, pelien jälkeinen terassi ja mahtavaksi muuttunut sää. Ja ei muuta, kun "FORE!"

Kesäglögien jatkot 12.6.2012

Kesäglögit järjestettiin Jätkäsaaren Huutokonttorissa, josta RIL-Nuoret jatkoivat vielä iltaa Oluthuone Amsterdamissa. Puheen porina, ystävät ja uudet tuttavuudet siivittivät iltaa. Hieman koleasta säästä huolimatta mukana oli 26 osallistujaa.

Vahasen ekskursio 9.5.2012

Viitisentoista RIL-Nuorta pääsi aurinkoisena keskiviikkona Vahasen vieraaksi. Kävimme tutustumassa Musiikkitaloon, ja näimme talon läpikotaisin aina pääsalin perustuksista sen kattoripustusmekanismeja myöten. Musiikkitalon jälkeen siirryimme Vahasen pääkonttorille Leppävaaraan, jossa saimme kuulla korjausrakentamisen nykyisistä ja tulevista haasteista. Ekskursio oli kokonaisuudessaan mainio, tarjoilut ja Risto Vahasen mainio puhe nuorille rakentajille kruunasivat iltapäivän.

Wappuskumpat 30.4.2012


RIL-Nuoret tarjoililivat jäsenistölleen wappuskumppaa Rakennusinsinöörikillan wappusimojen yhteydessä Otaniemessä wappuaattona. Paikalla oli runsaasti jäsenistöä nauttimassa wappuaaton aurinkoisesta aamupäivästä kuplivan kera. Wappumieltä nostattivat myös RIL-ilmapallot sekä muut jaetut wappuhenkiset yllätyslahjat.

FISE-excu 2.4.2012

RIL-nuoret yhteistyössä Rakenusinsinöörikillan ja RIL:n kanssa järjesti vierailun 2.4 FISE:n toimistolle. Tapahtumaan osallistui noin kaksikymmentä nuorta opiskelijaa tai valmistunutta. Esittelijöinä meillä toimivat FISE Oy:n toimitusjohtaja Klaus Söderlund, FISE-sihteeri Erkki Eriksson, RIL:n johtaja ja jäsenyysasioista vastaava Teemu Vehmaskoski, Ahma-insinööreiltä rakennuttajakonsultti Kaarlo Ylinen sekä rakenneanalyysiasiantuntija Merja Kyttälä.
FISE Oy ylläpitää ja myöntää rakennusalan pätevyyksistä rekisteriä. Pätevyyksien myöntäminen perustuu lautakuntien työskentelyyn, ja näissä eri alojen lautakunnissa työskentelee yli 200 alojen huippuammattilaista - pääosin vapaaehtoisesti.


Myös RIL, joka on yksi 18:sta FISE:n osakkaasta, esittäytyi tilaisuudessa.Vehmaskoski osuvasti esityksessään muistutti, että rakennusalan liikevaihto on vuosittain 27 miljardia euroa. Ala työllistää suoraan yli 300 000 ihmistä, ja kansanvarallisuudestamme yli 70% on rakennettua ympäristöä. Olemmekin yksi merkittävimmistä ammattiryhmistä koko maassa, ja saamme olla ylpeitä siitä. RIL ajaa asiaamme ja kaikkien raksalaisten kannattaakin kuulua RIL:iin. Toimintaan voi halutessaan lähteä mukaan vaikka RIL-nuorten kautta.


Merja ja Kaarlo kertoivat pätevän suunnittelijan ja konsultin arjesta. Keskustelua herättivät varsinkin rakennefysiikan pätevyydet. Alalle on vaikea saada AA-pätevyyttä, koska vaatimuksia täyttäviä kohteita ei tahdo olla riittävästi, eikä kouluissa ei asiaa ole tarpeeksi syvällisesti opetettu.
Yksi suurimmista keskustelua herättäneistä asioista oli se, mitkä kurssit sisältyvät tiettyihin pätevyyksiin. Esimerkiksi se, että lasketaanko statiikka ja dynamiikka osaksi tiettyjä pätevyyksiä ei ole varmaa. Esittelijät opastivat olemaan yhteydessä eri lautakuntien sihteereihin, sillä he osaavat kertoa mikä eri käytäntö kurssien hyväksi lukemisen osalta on ollut. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.fise.fi. Täältä löytyy myös muu tarvittava tieto koskien järjestelmää.

Teekkarispeksi 26.3.2012

RIL-Nuoret pääsivät harrastamaan myös kulttuuria Teekkarispeksin merkeissä. Vuoden 2012 speksissä seikkailtiin satujen maailmassa kappaleessa nimeltä Olipa kerran. Naurua, omstartteja, painia ja paljon musiikkia oli ilta täynnä. Paikalla oli RIL-Nuorten porukassa 20 innokasta.

Pienyrittäjyysilta 14.3.2012

Innopolin Panorama-saunalle kerääntyi hieman yli 20 yrittämisestä kiinnostunutta kuulijaa RIL-nuorten pienyrittäjyysiltaan. Alun perin illan piti sisältää kolme yrittäjyyspuheenvuoroa, mutta sairastapauksen vuoksi ilta vietiin läpi kahden yrittäjän voimin.

Procofin Oy:n Kari Vuorela ja Kiratek Oy:n Jyrki Pulkki pitivät kuitenkin kahdestaan huolen siitä, että yleisöllä riitti mielenkiintoista kuultavaa koko illaksi. Saksalaishenkiset tarjoilut takasivat osallistujille täydet vatsat, eikä saunan jälkeen kenenkään tarvinnut lähteä likaisena kotiin.

Jousiammuntaa 7.3.

Vuoden 2012 ensimmäisenä tapahtumana RIL-Nuoret järjestivät jäsenilleen mahdollisuuden päästä tutustumaan jousiammunnan saloihin. Espoolaisen jousiammuntaseura Robin Hoodin Anne Lanteen ammattitaitoisessa opissa sisäistä jousimiestään etsi reilu tusina RIL-Nuoria. Alun harjoittelun ja jousiammuntaan totuttelun jälkeen, suoritettiin myös leikkimielinen kilpailu, ”if you miss, you’re out” -periaatteella. Kilpailussa kasvatettiin etäisyyttä tauluun kierros kierrokselta. Suurimmaksi jousisankariksi tiensä raivasi Eppu Henriksson, joka vakain ja varmoin ottein latasi nuolensa maalitauluun aivan omilta etäisyyksiltään. Jossitteluun mestarista ei siis ollut mitään syytä. Palkinnoksi Eppu sai suklaata ja palvontaa kanssakilpailijoilta. Hieno kokemus ja ties vaikka olisi kipinä totisempaankin harrastukseen joillekin syttynyt.

Vuoden 2011 tapahtumat

RIL-Nuorten Esiintymiskoulutus

 • Tiistaina 18.10. RIL-klubilla tunnelma oli katossa, kun RIL-Nuoret heittäytyivät esiintymismaailmaan! Tapahtuma keräsi reilusti toistakymmentä osallistujaa.
 • Työelämässä esiintyminen on paljon muutakin kuin edessä puhumista, luennointia tai esitelmän pitämistä. Esiintymistilanteita voivat olla kaikki vuorovaikutustilanteet lähtien käytäväkeskusteluista aina kahvihuoneeseen tai puolitutun tapaamiseen hississä. Samanlaisiin esiintymistilanteisiin törmäävät varmasti myös opiskelijat, joten tästä on varmasti hyötyä myös heidän arjessaan. Esiintyminen vaatii heittäytymistä, läsnäoloa ja kykyä käsitellä yllätyksiä! Luvassa ei siis ole tylsää luennointia vaan jokainen pääsee osallistumaan harjoitteiden kautta. Kravatti taskuun, ylänappi auki ja rentoa meininkiä mukaan!
 • Ennakkomainonnassa meille luvattiin paljon, mutta Improvmentin Jani ja Jari antoi vielä enemmän.  Esiintymiskoulutus ei todellakaan ollut mitään turhaa pönöttämistä vaan toimintaa ja esiintymistehtäviä.
 • Esiintymiskoulutuksen järjestäjinä Improvmenttiä voi suositella kenelle tahansa. Lisätietoja: www.improvment.fi.

 

Fuksiexcu Turvapuistoon 30.9

 • RIL-Nuoret järjestivät ainutlaatuisen excursion Ruduksen turvapuistoon Otaniemen uusille fukseille. Tapahtumaan osallistui 25 innokasta fuksia.

Viideksi baariin 29.9.

 • Järjestettiin perinteisesti Baker´sissä. 

RIL-Nuorten excursio Svenska Teaternin työmaalle 25.5. 

 • Perinteikkäässä Helsingin Ruotsalaisessa teatterissa on meneillään 50 miljoonan euron remontti ja laajennus. RIL-Nuoret vierailivat Svenska Teaternin mielenkiintoisella työmaalla. Tutustuttiin teatteritalon rakennustyömaan haasteisiin ja erikoisuuksiin. Tässä kohteessa konkretisoituu erityisen selvästi ristiriita käytettävissä olevien tilojen ja nykyaikaisen teatteritekniikan tilantarpeen välillä. Ensin Haahtelan Sami Rämänen kertoi hankkeesta, historiasta ja toteutusmuodosta, jonka jälkeen Johan Appelqvist kertoi aikataulusta ja tietomallista. Lopuksi käytiin työmaalla. Osallistujia oli 15 henkilöä.

Viideksi baariin

 • Lasipalatsin terassilla. Suhteellisen koleasta säästä huolimatta paikalla oli noin 10 henkilöä.

Rakennetun ympäristön tutkijat ratkaisevat yhteiskuntamme selviämisen

 • RIL-Nuoret kokosi 19.4.2011 tutkijanurasta kiinnostuneet nuoret rakennusalan diplomi-insinöörit yhteen ja järjesti heille mahdollisuuden haastatella asiantuntijoita väitöskirjan tekemisestä, tutkijan merkityksestä yhteiskunnalle ja tutkijan uran mahdollisuudesta rakennusalan diplomi-insinöörille. Tapahtumassa syntyi vilkas ja värikäs keskustelu, jossa yhdistyi niin rakennetun ympäristön rooli tulevaisuudessa yhteiskunnallisten megahaasteiden ratkaisijana, tulevaisuuden toimenpiteet, joilla tutkijanurasta saadaan houkuttelevampi sekä tohtoritutkinnon antama hyöty urakehityksessä ja kompetenssin kasvattamisessa. Tohtoreita mukaan mahtuisikin, sillä jos karkean arvion mukaan rakennusalan työvoimasta diplomi-insinöörin tutkinnon omaavia on noin prosentti, on tohtoreiden määrä promillen luokkaa.

 • ”Väitöskirjatutkinto on opettanut ajattelemaan uudella systeemisellä ja ongelmanratkaisuun perustuvalla tavalla. Tätä taitoa haluan hyödyntää jatkossa” totesi juuri väitöskirjansa esitarkastukseen jättänyt tohtoriopiskelija Matti Kuronen Aalto yliopiston Real Estate Business –tutkimusryhmästä. Hän toteutti väitöskirjansa pääasiassa ollessaan yrityksessä töissä, eikä kokenut sitä ongelmaksi: ”Yrityksen avulla oli mahdollista saada rahoitusta tutkimukseen, kerätä aineistoa ja sidosryhmiä, joita puhtaasti akateemisessa piirissä en olisi saanut. Vaikka palaisin väitöksen jälkeen samaan tehtävään kuin ennen tutkimusta, on tämä silti ollut antoisa ja upea kokemus” Matti toteaa.
 • Professori (TkT) Seppo Junnila osoitti rakennetun ympäristön merkityksen yhteiskunnalle: ”Rakennettu ympäristö on ympäristöongelmien juurisyy ja siksi mikään muu ala ei voi sitä ratkaista. Jotta ongelmiin voidaan tarttua on tutkimuksen mentävä harppauksilla eteenpäin ja sitä on pystyttävä hyödyntämään, esimerkiksi kaupallistamalla, nykyistä tehokkaammin. Meidän on noustava itse esiin ja vastattava ongelmiin”. Junnila kuvaili niin tutkijan uran merkitystä, eri persoonille sopivia tutkimusotteita kuin tutkijan ja konsultin toimenkuvien eroja: ”Konsultilla perimmäinen ajatus tekemisessä on: miten saan tehtyä nykyisen tehtävän nopeammin ja nopeammin - akateemisen henkilön tehtävä on tehdä uusia asioita ja liikkua koko ajan tuntuman ja täyden ymmärryksen rajamailla”.
 • ”Tohtori on osoittanut, että hän osaa ratkaista ongelman - se on ajokortti” totesi RYM Oy:n toimitusjohtaja (TkT) Ari Ahonen. Ahonen on itse toiminut kuten opettaa; hän on käyttänyt väitöskirjansa tuloksia ja tutkimuksessa saaneita oppejaan hyväkseen niin uusien yhtiöiden ylösajossa, opettamisessa kuin nykyisessä tehtävässäänkin rakennetun ympäristön strategisen huippuosaamisen keskuksen ylösajossa. ”Tutkimus on globaalia ja yritystoiminta lokaalia. Esimerkiksi Kira-alan ja innovaatiotoimialan rajapinta on äärimmäisen mielenkiintoinen ja se voi muuttaa maailmaa” Ari visioi.
 • Paikalla olleet nuoret rakentajat kiittelivät tapahtuman antia innostavaksi ja ajatuksia herättäväksi. Tämä oli monille ensimmäinen kerta päästä keskustelemaan tutkijan uran mahdollisuudesta, sisällöstä ja annista. RIL-nuoret kiittää puhujia ja paikalla olleita ja varautuu järjestämään vastaavia tilaisuuksia myös jatkossa!

Ruduksen ravi-ilta

 • RIL-Nuoret kävivät keskiviikkona 6.4. Ruduksen sponsoroimana Vermossa tutustumassa ravimaailmaan ja kuuntelemassa Ruduksen toiminnasta. Osallistujia oli 20. Ilta koostui esityksistä, kahvittelusta, ravi-pelien opastuksesta, ruokailusta, pelaamisesta ja ravien seuraamisesta. Kiitokset Rudukselle avokätisestä tarjoilusta! RIL-Nuorille pelaaminen oli mielenkiintoista ja jotkut jopa jäivät voiton puolelle! Tapahtumasta RIL-Nuoret saivatkin jälkeenpäin hyvää palautetta.

Teekkarispeksi Cirque

 • RIL-Nuoret järjestivät korkeakulttuuria jäsenilleen Viideksi Baariin -tapahtuman jälkeen perjantaina 25.3. 20 jäsentä pääsi nauttimaan Teekkarispeksistä, joka vei katsojat sirkuksen mukana vuoden -42 Pariisin!

Viideksi baariin

 • Vuoden toinen Viideksi Baariin –tapahtumaa nautittiin vallankumouksellissa tunnelmissa Cuba! –baarissa perjantaina 25.3. klo 17. Paikalla oli 20 jäsentä ja RIL-Nuoret tarjosivat nopeimmille virvoketta!

Työnhakuvalmennus

 • RIL-Nuoret järjestivät yhteistyössä Voite Oy:n kanssatyönhakuvalmennusillan 15.2. Kouluttajana oli rekrytointialan ammattilainen Jaakko Turunen, jolla takana yli 3000 haastattelua ja hakemuksia luettu enemmän kuin edes osaa laskea. Kyseessä ei ollut mikään perinteinen työnhakuluento, vaan työnhakuvalmennus, jossa puhuttiin asioista niiden oikeilla nimillä! Mikä on piiloprofiili, miksi lila kravatti tai valkoiset saappaat eivät kuulu haastatteluun? Kuinka monta hakijaa on hylätty siksi, että he vastaavat puhelimeen väärin? Mikä on tasapaino ilmoituksen ja hakemuksen välillä? Paikalla oli yhteensä 26 opiskelijaa ja valmistunutta nauttimassa hyvästä esityksestä, ruoasta ja virvokkeista.

Viideksi baariin

 • Vuoden ensimmäinen Viideksi Baariin -tapahtuma järjestettiin perjantaina 28.1. ravintola Bakers':ssa. Edullisesta skumpasta saapui nauttimaan 19 jäsentä ja RIL-nuoret tarjosikin 50 ensimmäistä lasillista. Tapahtuman siirto torstailta perjantaille sai kiitosta ja tapahtuma todennäköisesti tullaan myös seuraavan kerran järjestämään perjantaina.

Vuoden 2010 tapahtumat

Urakehitys kunnossa, entä sitten? 

 •  RRT-tekniikkaryhmä ja RIL-Nuoret järjestivät yhteistilaisuuden RILin klubilla ma 1.11. Tilaisuudessa pohdittiin nuorten uratiemahdollisuuksia peilautuen menestyneiden henkilöiden urapolkuihin. Aluksi puhujat Markku Varis (Finnmap Consulting), Mika Reima (NCC Rakennus Oy) sekä Juha Valtari (Ruukki Construction) pitivät lyhyet puheenvuorot, jonka jälkeen pidettiin paneelimuotoinen keskustelutilaisuus. Iltaa lopetettiin ruoilla ja juomilla. Paikalla oli noin 40 henkilöä. 

"Rakentaminen Venäjällä" -seminaari

 • RIL Nuoret ja RIL Seniorit järjestivät maanantaina 18.10.2010 yhteistyössä seminaarin, missä muutamat eri aikakausien edustajat kertoivat omia tarinoitaan ja näkemyksiään, millaista on ja on ollut toimia Venäjällä. Tilaisuudessa tarjoutui oiva mahdollisuus päästä kuulemaan kokeneiden suomalaisten rakentajien kokemuksia ja tarinoita Neuvostoliiton ja nyky-Venäjän aikaisesta rakentamisesta. Aloituspuheenvuoron jälkeen kuultiin muutama valmisteltu alustus, jonka jälkeen osallistujat saivat esittää kysymyksiä ja keskustella alustuksen teemoista. Tapahtumassa oli läsnä noin 20 RIL Nuorta sekä noin 15 RIL Senioria. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja hyvin onnistunut, joten tulevaisuudessakin vastaavanlaisten yhteistapahtumien järjestämistä voisi miettiä. Tällaiset tilaisuudet ovat arvokkaita mahdollisuuksia päästä kuulemaan mielenkiintoisia kokemuksia ja tarinoita siitä, millaista rakentaminen on ollut aikaisemmin.

Tunnelityömaaexcu to 23.9. Lemminkäinen; Töölön Pysköintiluola

 • Työmaakäynti Lemminkäisen työmaakonttorilla, missä kuunneltiin asiaa Lemminkäisestä sekä kyseisestä projektista. Esityksen jälkeen käytiin tutustumassa varsinaiseen tunneliin rakennustöineen. Iltaa lopetettiin RILn toimistolla Lemminkäisen tarjoamilla ruoilla ja juomilla. Perustalonrakentajille hyvin mielenkiintoinen excursio!

Urheilua: miekkailu

 • Miekkailukokeilu 12.3. Sörnäisissä
  15 nopeinta pääsi mukaan

Urheilua: Hifk-Kärpät -ottelu

 • Kiinteistömaailma Ullanlinnan asunnot tarjosivat liput 15 nopeimmalle 18.3 järjestettyyn otteluun

Viideksi baariin -konsepti

 • 5 tapahtumaa 
 • Ravintola Bakers:issa 11.2., 8.4., 9.9. &  11.11.
  tapahtumien osallistujamäärä: 11.2.:25 henk. , 8.4. 15 henk. , 9.9.: 30 henk. & 11.11.: 10 henk.
  to 27.5. Lasipalatsin terassilla, 15 osallistujaa sateesta huolimatta

RIL Senioreiden kanssa johtoryhmien illanvietto

 • ti 13.4. RIL toimistolla
  vapaata keskustelua, kehitysideoita, yhteistapahtumien suunnittelua
  tietovisa

Kesäglögien jatkot

 •  Koskenrannan terassi 10.6.
  RIL Nuorten menestynein tapahtuma; 70 osallistujaa ja aurinkoinen sää!

Golf kokeilu

 • Löfkulla Golf 7.7.
  15 nopeinta pääsi kokeilemaan golffia (range, opastus ja 9 reiän kierros)

Johtoryhmä

 • Johtoryhmä kokousteli vuoden aikana 7 kertaa

Vuoden 2009 tapahtumat

Töistä kotiin -konsepti

 • 2 tapahtumaa Ravintola Bakers:issa 19.3. & 8.10.
  halpaa kuohuviiniä
  jäsenillä mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja rennoissa merkeissä

Kevättapahtuma: Taantuman turrutus, RILn toimistolla 14.5.

 • RILn edustaja puhumassa (Teemu Vehmaskoski)
  Olutmaistiaisia ja syötävää: kiusausta ja salaatteja
  Otaniemen olutkerho Polku

Excursio Lentokentälle (Finnavia) sekä illanvietto RILn toimistolla 19.11.

 • bussimatkat RILn toimistolta ja takaisin
  ruoat maksoi NCC Rakennus Oy
  noin 40 osallistujaa

Vuoden aikana johtoryhmä piti 6 kokousta

Vuoden 2008 tapahtumat

Kellosta kompassiin -ilta 6.11.2008. RIL-Nuorten seminaari ajanhallinnasta, puhujana pitkän linjan rakennusalan vaikuttaja rakennusneuvos Jaakko Heikkilä.
RIL-Nuorten ja PIRIL-Nuorten workshop-viikonloppu Vierumäellä 6.-8.6.08. Tapahtuman muistioon pääset tutustumaan tästä.
Illanvietto Korjaamolla to 27.3.

Vuoden 2007 tapahtumat

Ideasta todeksi -ilta RIL-Klubilla ma 19.11.
Iloinen illanvietto pe 23.3.2007 RIL-Nuoret järjesti: Pienimuotoisella ohjelmalla piristettyn illan ravintola Lucky Fellow:ssa.

Vuoden 2006 tapahtumat

RIL-Nuorten vaalikokous pidettiin Kuparisalissa 8.12.
RIL-Nuorten perinteinen urailta pidettiin Kuparisalissa 3.10.
RIL-Nuorten Rilli-ilta pidettiin 31.3.2006 Ravintola Toverissa! Illan aikana oli mm. tietokilpailuja ja leikkimielinen "ruuvi-kilpailu", jonka voitti RILin uusi varatoimitusjohtaja Helena Soimakallio.