Vuoden silta 2008 tunnustuspalkinto Keravan kaupunkisilloille

to 6. maaliskuuta 2008 17.30.00

"Liikelaitos Keravan Kaupunkitekniikka on jo aiemmin saanut lukuisia kaupunkirakentamiseen liittyviä palkintoja. Tämänkertainen tunnustus on meille erittäin tärkeä osoittaen sen, että keskustaan sijoittuva alikulkutunneli saattaa olla ympäristöä kaunistava ja viihtyisyyttä lisäävä elementti. Strategiassamme olemme aina panostaneet hinnan lisäksi laatuun ja turvallisuuteen", kertoo tekninen johtaja Arimo Hermalahti Keravan Kaupunkitekniikasta.

Kuntatekniikan suunnittelupäällikkö Jari Kaija toteaa, että suunnittelukohteen sijainti vilkasliikenteisten pääkatujen ja kevytväylien yhtymäkohdassa vaati suunnittelijoilta innovatiivisuutta ja erityistä perehtymistä jokaiseen työvaiheeseen. Nyt saatu tunnustus kuuluu niin Kaupunkitekniikan omalle organisaatiolle kuin suunnittelukonsulteille: saimme yhdessä aikaiseksi laadukkaan, turvallisen, esteettömän ja viihtyisän liikenneympäristön kaikille käyttäjäryhmille.

Katupäällikkö Seppo Arppola muistuttaa, että keskustan alueella oleva rakennushanke on aina haastava. Kaikkien liikennemuotojen sujuvuuden ja häiriöttömyyden turvaamiseksi toteutus tehtiin vaiheittain panostamalla erityisesti hankkeen etenemisen ja muuttuvien liikennejärjestelyiden tiedottamiseen.

Arvostelussa tuomaristo kiinnitti erityisesti huomiota kohteen esteettiseen toteutukseen, työn laatutasoon sekä työn vaikeusasteeseen ja innovatiivisuuteen. Voittaneen työn keskeisiä vahvuuksia ovat tuomariston mielestä kohteen tasapainoinen kokonaisuus. Alikulkujen avara mitoitus, sekä käytetyt korkealuokkaiset materiaalit ja varusteet osoittavat halua panostaa ihmisten jokapäiväiseen lähiympäristöön. Lopputuloksena on korkealuokkainen katutila, jossa liikkuminen on miellyttävää.

Mukana suunnittelussa

Tilaaja: Keravan Kaupunkitekniikka

 • Jari Kaija, projektin johto, suunnittelun ohjaus
 • Seija Tulonen ja Jari Sillfors, kaupunkikuva ja valaistus, ympäristötyöt

Konsultit:

 • Insinööritoimisto Pontek Oy, sillat
  Jouni Rissanen, projektipäällikkö
  Pertti Paavolainen, pääsuunnittelija
 • FCG Planeko Oy, katu- ja vesihuolto
  Kari Manninen, pääsuunnittelija
  Esko Riikonen, geotekniikka, tukimuurit
  Taina Tuominen, ympäristö ja valaistus

Mukana rakentamassa

Rakennuttaja: Keravan Kaupunkitekniikka

 • Seppo Arppola, katupäällikkö
 • Janne Arponen, valvoja

Urakoitsijat:

 • Niska & Nyyssönen Oy, sillat, katu- ja vesihuolto
  Jorma Härkönen, työpäällikkö
  Teemu Palosaari, vastaava mestari
 • Kivinikkarit Oy, kivityöt, ympäristörakenteet
  Rauli Pirinen, toimitusjohtaja

Vuoden silta -tunnustuspalkinto jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa sillansuunnittelun ja -rakentamisen tasoa ja arvostusta maassamme. Kilpailun kohteena vuonna 2008 olivat vuoden 2003 alun ja vuoden 2007 lopun välisenä aikana valmistuneet yksittäiset sillat, siltahankkeet tai silta-alaan liittyvät innovaatiot.

Tuomariston muodostivat tekn.lis. Ilkka Vilonen (puh.joht.), dipl.ins. Vilho Roos, dipl.ins. Esko Komonen, dipl.ins. Lauri Salonkangas, maisema-arkkitehti Ria Ruokonen sekä dipl.ins. Pentti Hautala.

Palaa edelliselle sivulle