Taantuma mahdollistaa rakennusalan innovaatiotarpeeseen vastaamista

ke 29. huhtikuuta 2009 07.36.00

"Taantuma on oikea hetki innovoida parempia ja energiatehokkaampia tuotteita. Suomi tarvitsee tuoreita, ennakkoluulottomia ideoita, jotta voimme varautua paremmin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hyville innovaatioille on lisäksi takuuvarmasti kysyntää Suomen rajojen ulkopuolellakin."

Myös EU:n komission energiatehokkuusdirektiiviä koskeva muutosehdotus luo omalta osaltaan paineita uusille energiatehokkaille ratkaisuille. Se pitää sisällään lukuisia muutoksia nykyiseen lainsäädäntöömme. Direktiivi koskee sekä toimitila- että asuntorakentamista, aivan kuten nykyinen laki rakennuksen energiatodistuksesta.

"Direktiivin merkittävin muutos on energiatehokkuusvaatimusten ulottaminen korjausrakentamiseen. Tähän asti ne ovat koskeneet lähinnä uudisrakentamista. Uudet energiatehokkuuden parantamisvaatimukset eivät tule myöskään koskemaan ainoastaan rakennuksia, vaan myös rakennuksiin asennettavia teknisiä järjestelmiä. Kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset lisäävät väistämättä parempien eristysmateriaalien, ikkunoiden sekä ilmanvaihtolaitteiden kysyntää ja sen myötä tarvetta tuotekehitykselle."

Toimitilastrategia, joka pelastaa maailman –seminaari järjestettiin Peab Seicon Oy:n rakentamassa Pohjoismaiden ensimmäisessä kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin mukaan rakennetussa rakennuksessa Pitäjänmäellä.

"Suomi tarvitsee tämän kohteen tyylisiä edelläkävijöitä. Uutta kehittävien yritysten edelläkävijän työ on haastavaa. Meidän on annettava yrityksillemme mahdollisuus kehittää tuotantoaan ja tehdä innovaatioita, jotta tulevaisuuden tuotteet vastaisivat paremmin ilmastonmuutoksen haasteisiin."

Palaa edelliselle sivulle