ROTI 2013 käynnistynyt, käy antamassa syötettä ROTI-paneeleille

ti 26. helmikuuta 2013 13.56.00

ROTI-raportti on tehty vuodesta 2007 alkaen joka toinen vuosi, nyt siis neljännen kerran. Se on vakiinnuttanut asemansa alan ammattilaisten keskustelufoorumina ja tiivistelmänä rakennetun ympäristön tulevaisuuden näkymistä. ROTI 2013 toteutetaan ennätyksellisen nopeasti: tulokset julkistetaan 18.4.2013 Helsingissä ja suorana lähetyksenä internetissä. Raportin vastaanottaa kuntaministeri Henna Virkkunen.

Aikaisempien vuosien ROTI-työskentelystä poiketen hanke avataan jo työn aikana alan ammattilaisten kommenteille. Mitä kiitettävää, moitittavaa ja kehitettävää rakennetussa ympäristössämme on? Käy antamassa syötettä ROTI-paneeleille osoitteessa https://my.surveypal.com/roti-kysely 15.3. mennessä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan iPad Mini -taulutietokone.

Asiantuntijatyöskentelyn rinnalla on nyt myös kansalaiskysely, jonka toteuttaa Taloustutkimus Oy. Kansalaiskyselyn kohderyhmänä on runsaat tuhat 18 - 79 -vuotiasta suomalaista, jotka asuvat Suomen suurimmilla työssäkäyntialueilla. Tutkimus kohdistetaan yhteensä yhdeksälle alueelle: Jyväskylä, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku, Vaasa sekä pääkaupunkiseutu.

Neljä paneelia, joista kukin muodostuu tusinasta kutsuttuja asiantuntijoita, on jo aloittanut työskentelynsä. Arkista elinympäristöämme tarkastellaan kolmen perinteisen näkökulman – rakennusten, liikenneverkostojen ja yhdyskuntateknisten järjestelmien – kautta. Lisäksi neljäs paneeli pohtii alan koulutuksen ja kehityksen tilaa ja suuntaa.

"Rakennettu ympäristö on arkemme perusta aamusta iltaan, niin hyvässä kuin pahassa. Monimutkaistuvassa maailmassa haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden antaa syötteitä ROTI-prosessiin", toteaa hankejohtaja Teemu Vehmaskoski RIListä. "Kansalaiskyselyllä taas pääsemme vertailemaan kansallisen kilpailukykymme ytimiä eli suurimpia työssäkäyntialueita rakennetun ympäristön näkökulmasta."

ROTI 2013 -hankkeeseen osallistuvat Liikennevirasto, Maa- ja metsätalousministeriö, Ympäristöministeriö, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Kiinteistöpalvelut ry, Rakennusteollisuus RT ry, Suomen Isännöintiliitto ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, LVI-talotekniikkateollisuus ry, Rakennustietosäätiö RTS, Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen Liitto SKOL ry, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry sekä Vesilaitosyhdistys VVY. Hankkeen toteutuksesta vastaa RIL.

Palaa edelliselle sivulle