Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi: Rakennettu ympäristö on Suomelle mahdollisuus

ti 18. marraskuuta 2014 19.38.00

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöistä koostuva KIRA-foorumi on selvittänyt eduskuntapuolueiden linjauksia rakennetun ympäristön teemoihin liittyen. Yhteistyöklusteri uskoo, että Suomesta kyetään luomaan maailman kilpailukykyisin toimintaympäristö yrityksille - poliittinen tahto on nyt valjastettava mukaan paremman Suomen rakentamiseen.
 
"Nyt on tärkeää tunnustaa rakennetun ympäristön merkitys yhteiskunnan hyvinvoinnille. Hyvällä yhteistyöllä poliittisten päätöstentekijöiden kanssa voimme nopeasti vaikuttaa myönteisesti ilmastomuutokseen, työllisyyteen ja Suomen kilpailukykyyn", muistuttaa Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin johtoryhmän puheenjohtaja, Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti.

Kiinteistö-ja rakentamisfoorumin teettämän tutkimuksen valossa on selvää, että alan järjestöjen pitää nyt tarjota virkamieskunnalle ja poliitikoille nykyistä enemmän tietoa ja apua päätöksentekoon koskien rakennettua ympäristöämme. "Olemme valmiita ja halukkaita yhteistyöhön", painottaa Pipatti.

Suomen kansallisvarallisuudesta on peräti 70 prosenttia kiinni rakennuksissa ja infrassa. Siksi sen tarjoamat mahdollisuudet kohentaa maamme ketteryyttä ja valmiutta reagoida muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin on hiottava nykyistä iskukykyisemmäksi. Toimialan mahdollisuuksia on hyvä hyödyntää silloin kun Suomea nostetaan.

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöjen yhteiset kolme hallitusohjelmatavoitetta:

  1. Rakennetun ympäristön hallinto koottava yhteen
  2. Osaamisen ja työvoiman saatavuus turvattava
  3. Suomesta maailman kilpailukykyisin ympäristö

"Rakennettu ympäristö tarjoaa Suomelle mahdollisuuden. Kiinteistö- ja rakentamisalan liikevaihto on lähes 30 miljardia euroa vuodessa. Se työllistää suoraan ja välillisesti jopa 500 000 työntekijää", Tarmo Pipatti muistuttaa.
 
KIRA-foorumin hallitusohjelmatavoitteet 2015-2019

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi, KIRA lyhyesti:
Kolmetoista kiinteistö- ja rakentamisalan yhteisöä muodostavat Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin, KIRA-foorumin. Se kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä. KIRA-foorumi kokoaa ja välittää tietoa alaan vaikuttavista tekijöistä, kertoo alan yhteisistä näkemyksistä ja linjauksista. http://www.kirafoorumi.fi/

Palaa edelliselle sivulle