Ehdota Vuoden silta 2016 -tunnustuspalkinnon saajaa

pe 18. syyskuuta 2015 11.06.00

RILin sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä hakee ehdotuksia Vuoden silta 2016 – kilpailuun. Vuoden silta – tunnustuspalkinnon jakamisella halutaan nostaa sillansuunnittelun ja -rakentamisen tasoa ja arvostusta maassamme.

Vuoden silta 2016 kilpailuun voi ehdottaa siltojen uudis- ja korjauskohteita, joissa elinkaarinäkökohdat on huomioitu suunnittelussa. Hankkeiden on pitänyt valmistua vuosina 2011-2015.

Tunnustuspalkinto annetaan kohteelle, joka edustaa korkealuokkaista ja laadukasta suomalaista sillansuunnittelu- ja sillanrakennusosaamista sekä on kilpailuaikana merkittävästi edistänyt siltakulttuuria maassamme. Tunnustuksen kohdetta valittaessa kiinnitetään erityisesti huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

  • esteettiset, ekologiset, tekniset ja taloudelliset ansiot
  • suunnittelun ja rakentamisen innovatiivisuus

Lisätiedot teemaan: Elinkaarinäkökulmien huomioinnilla haetaan perusteluja elinkaaren huomioinnista suunnitteluratkaisuissa. Kattavimmillaan hankkeessa on voitu tehdä elinkaarianalyysi, mutta myös yksittäiset detalji- ja rakenneratkaisut voivat korjaus- ja uudishankkeissa tuottaa merkittäviä säästöjä sillan elinkaaren aikana, esimerkiksi helpottamalla osien uusimista, vähentämällä korjaustarvetta tai pidentämällä elinikää kustannustehokkaasti. Ehdotus tulee perustella elinkaareen vaikuttavien asioiden huomioinnilla, käyttöiän pidentämisellä tai näihin liittyvän lisäarvon tuottamisella omistajan näkökulmasta.

Ehdotukset palkittaviksi kohteiksi tulee toimittaa 1.12.2015 mennessä sähköpostilla pdf-muodossa osoitteeseen vuodensilta@ril.fi tai esimerkiksi dropboxin kautta, mikäli tiedostot eivät siirry sähköpostilla.

Ehdotuksessa tulee esittää siltakohteesta seuraavat asiat pdf-muodossa:

  • vapaamuotoinen selostus, josta käy ilmi kohteen omistaja/rakennuttaja, urakoisija, suunnittelijat
  • perustelut ehdotukselle
  • pääpiirustus ja muita hanketta kuvaavia asiakirjoja valinnan mukaan sekä
  • valokuvia valmiista kohteesta (kuvista tulee näkyä siltapaikan viimeistely)

Vuoden silta tunnustuspalkinto jaetaan INFRA 2016 –tapahtumassa 8.3.2016 Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Kuvaa ehdottamasi silta nyt heti! Kuvista tulee näkyä siltapaikan viimeistely.

Kilpailun säännöt

Lisätiedot:
RIL/Sillat ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmä
Mikko Hyyrynen, mikko.hyyrynen(@)ramboll.fi

Palaa edelliselle sivulle