ASCE-yhteistyö tiivistyy

pe 21. marraskuuta 2008 12.23.00

Varsinaista vuosikokousta edelsi ASCEn kumppanijärjestöjen tapaaminen teemalla ilmastonmuutos. Alustuksia kuultiin mm. Harvardin yliopiston, Maailmanpankin ja World Economic Forumin edustajilta ja kannanotot kaikilta yli 20 osanottajamaalta. Ilmeiseksi kävi, että ilmastonmuutoksen vaikutusten mittakaava eroaa maailman eri kolkilla rajusti: esimerkiksi maatalouden tuottavuuden ennustetun kehityksen näkökulmasta Suomi on yksi hyvin harvoista ”voittajamaista”. Toisaalta itse ASCEn piirissä toimenpiteet ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi ja erityisesti sen ennalta ehkäisemiseksi ovat lähteneet hieman hitaasti liikkeelle, koska muutoksen syistä ei vieläkään olla täysin yksimielisiä.

Kaikkiaan esitykset antoivat erinomaisen kokonaiskuvan ilmastonmuutoksen ympärillä tapahtuvasta toiminnasta ja maailmanlaajuisesti investoitavista miljardeista. Tapaamisen kaikki esitykset ovat ladattavissa osoitteesta www.asceclimatechange.org/ASCE08.html .

RILin edustajina ASCEn konferenssissa olivat toimitusjohtaja Helena Soimakallio ja kehitysjohtaja Teemu Vehmaskoski. ASCEn ylimmän johdon kanssa sovittiin yhteistyöstä ASCEn National Report Card 2009 -tulosten ja RILin ROTI-hankkeen välillä, kansainvälisten tapahtumien markkinoinnissa sekä järjestöjen lehtien sisällöissä. Lisäksi keskusteltiin yhteisten jäsenetujen kehittämisestä.

Palaa edelliselle sivulle