Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto Puukuokalle

to 24. syyskuuta 2015 09.05.00

Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn myöntämä Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto on vuonna 2015 myönnetty Jyväskylässä sijaitsevalle Puukuokalle. Stora Enson ja Lakean yhteistyössä toteuttaman kahdeksankerroksisen puukerrostalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto OOPEAA Seinäjoelta. Palkinnon voittajan valitsi säveltäjä Kaija Saariaho.

”Voittajaksi valitsemassani Puukuokassa yhdistyvät asiat, joita arvostan sekä arkkitehtuurissa että elämässä. Puukuokka on uskalias ja kunnianhimoinen työ, johon sisältyvät uuden rakennusteknologian tutkiminen, ihmisläheisyys sekä pyrkimys ekologisiin ratkaisuihin ja ihmisen elämänlaadun parantamiseen”, Kaija Saariaho perustelee valintaansa.

”Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto on valtava kunnianosoitus puurakentamiselle. Olemme erittäin ylpeitä, että olemme olleet mukana toteuttamassa Puukuokkaa ja samalla viemässä nykyaikaista puurakentamista eteenpäin”, Stora Enso Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen kommentoi.

Puukerrostalossa viihtyy kaikilla aisteilla

Kaija Saariahoa miellytti Puukuokan kokonaisvaltaisuus: ”Valitsin rakennuksen, joka intuitiivisesti miellyttää minua ja vastaa pyrkimyksiäni ja arvojani. Vierailu talon asukkaan kodissa, sen viihtyvyys ja akustiikan ylivoimaisuus vakuuttivat minut. Puukuokka oli rakennus, jossa kaikilla aisteillani parhaiten viihdyin.”

Kahdeksankerroksinen Puukuokka on rakennettu Stora Enson Hartolan yksikössä valmistetuista tilaelementeistä. Tilaelementtien materiaalina on käytetty Stora Enson CLT:tä (ristiinliimattu puu, Cross Laminated Timber). Puukuokan 58 asuntoa tarjoavat asukkailleen miellyttävän asuinympäristön, joka huomioi myös ympäristönäkökulmat uusiutuvien rakennusmateriaalien muodossa.

Palaa edelliselle sivulle